Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από τη Δυτική Σαχάρα

Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από τη Δυτική Σαχάρα

Η Δυτική Σαχάρα είναι μια έντονα αμφισβητούμενη περιοχή: όχι μόνο οι γειτονικές χώρες, αλλά και ορισμένες εταιρείες επωφελούνται οικονομικά εκεί – οι γερμανικές εταιρείες κάνουν επίσης αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις.

Ο δρόμος που διασχίζει κανέναν άντρα από το συνοριακό σταθμό του Μαυριτανίου προς το Μαρόκο είναι μήκους τριών χιλιομέτρων. Ένας από τους λίγους δρόμους που εκτείνονται από βορρά προς νότο στην περιοχή διασχίζει την έρημο.

Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου οι Σαχάριοι, οι κάτοικοι της Δυτικής Σαχάρας, δημιούργησαν ένα οδικό αποκλεισμό. Με αυτόν τον τρόπο, παρέλυσαν τη συνοριακή κυκλοφορία. Τα φορτηγά, τα οποία διαφορετικά μετέφεραν εμπορεύματα από το Μαρόκο στη Μαυριτανία και χώρες πιο νότια, όπως η Σενεγάλη ή άλλα εμπορεύματα από τη Νότια Αφρική στην Ευρώπη, δεν μπορούσαν πλέον να συνεχίσουν.

Ο δρόμος που διασχίζει κανέναν άντρα από το συνοριακό σταθμό του Μαυριτανίου προς το Μαρόκο είναι μήκους τριών χιλιομέτρων. Ένας από τους λίγους δρόμους που εκτείνονται από βορρά προς νότο στην περιοχή διασχίζει την έρημο. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου οι Σαχάριοι, οι κάτοικοι της Δυτικής Σαχάρας, δημιούργησαν ένα οδικό αποκλεισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέλυσαν τη συνοριακή κυκλοφορία. Τα φορτηγά, τα οποία διαφορετικά μετέφεραν εμπορεύματα από το Μαρόκο στη Μαυριτανία και χώρες πιο νότια, όπως η Σενεγάλη ή άλλα εμπορεύματα από τη Νότια Αφρική στην Ευρώπη, δεν μπορούσαν πλέον να συνεχίσουν.

Και αυτό δεν είναι καθόλου αυτό που το Μαρόκο θέλει να παράγει από την άποψη της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας: 850 μεγαβάτ παράγονται μόνο με αιολική ενέργεια. Δύο από τα πέντε μεγάλα αιολικά πάρκα κατασκευάστηκαν για το σκοπό αυτό στα κατεχόμενα εδάφη. ειδικά με τουρμπίνες από τη Siemens.

Μαζί με τα ηλιακά συστήματα, αυτό θα καλύψει σύντομα τις μισές ενεργειακές ανάγκες του Μαρόκου. Η Siemens έχει κατασκευάσει ακόμη και το δικό της εργοστάσιο τεχνολογίας αιολικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένα έργο δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτελείται η ιταλική εταιρεία ENEL Green Power με το Μαροκινό NAREVA. Και αυτό με τη σειρά του είναι θυγατρική της βασιλικής εταιρείας χαρτοφυλακίου SNI, η οποία, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα “El País”, κατέχει το 30% ολόκληρης της οικονομίας στο Μαρόκο.

Για τον Lahcen Dalil, δημοσιογράφο Σαχράουι από το λιμάνι Laayoune, είναι σαφές ότι η παρουσία ξένων επενδυτών σε καμία περίπτωση δεν επιλύει τη σύγκρουση. “Κάθε ξένη εταιρεία νομιμοποιεί και διαιωνίζει τη μαροκινή κατοχή”, λέει.

“Ο κύριος λόγος για την κατοχή είναι η οικονομική, είναι η λεηλασία των φυσικών πόρων.” Και αυτό θα ωφελούσε τον Μαρόκο βασιλιά, όχι τους Σαχράους – και πιθανώς και τους περισσότερους Μαροκινούς.

Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος των γερμανικών εταιρειών μπορεί να συνεχιστεί. Η HeidelbergCement ισχυρίζεται ότι έχει ένα μύλο στο Laayoune μέσω της θυγατρικής της Ciments du Maroc. Υπάρχει ένας σταθμός αιολικής ενέργειας που παρέχει στην εταιρεία ηλεκτρικό ρεύμα. Η HeidelbergCement δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτό το θέμα ως απάντηση σε ερωτήσεις SWR.

Η οργάνωση “Westersahara Resource Watch”, μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ιδρύθηκε από τον Sahrawis, επικρίνει την οικονομική δέσμευση της Siemens και άλλων: Μόνο η βοήθεια διεθνών εταιρειών καθιστά την κατοχή κερδοφόρα για το μαροκινό κράτος, παραπονιέται σε δήλωση.

“Συνεπώς, μοιράζεστε την ευθύνη για την κλιμακούμενη κατάσταση στην οποία το Μαρόκο αισθάνεται αρκετά ασφαλές για να ανοίξει στρατιωτικά την παράνομη κατασκευασμένη εμπορική του πορεία και έτσι να παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *