Ο Τραμπ θέλει να κυβερνήσει μέχρι το τέλος

Ο Τραμπ θέλει να κυβερνήσει μέχρι το τέλος

Τα τελευταία μέτρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ δημιουργεί ξανά γεγονότα. Οι αντιφατικές αποφάσεις, όπως η απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, θα μπορούσαν να καταστήσουν δύσκολο για τον διάδοχό του, Μπάιντεν, να κυβερνήσει.

Στις 14 ημέρες από τις εκλογές, ο κατεστημένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει παίξει γκολφ πολλές φορές, έγραψε πολλά, έβλεπε τηλεόραση και σκέφτηκε να επιτεθεί στο Ιράν. Το κοινό γνωρίζει το τελευταίο επειδή οι “New York Times” ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα, η οποία συζήτησε σοβαρά την ιδέα του Τραμπ.

Αυτός ήταν εξοργισμένος γερουσιαστής Chris Coons από το Ντέλαγουερ. “Αυτά είναι τα ίδια τα πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν στη μέση της μετάβασης”, είπε στο PBS. Τελικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κρίση. Προφανώς, οι σύμβουλοι του Τραμπ τον έχουν μιλήσει από τη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν. Αλλά το παράδειγμα δείχνει: Ο Τραμπ όχι μόνο δεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την ήττα του, θέλει επίσης να κυβερνήσει ξανά σωστά.

Χθες, ο Christopher Miller, Αναπληρωτής Γραμματέας Άμυνας, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περισσότερα από 2.000 στρατεύματα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. “Στις 15 Ιανουαρίου 2021, η δύναμη των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν θα είναι 2500 στρατιώτες”, δήλωσε ο Μίλερ, επίσης στο Ιράκ. Ο Τραμπ έκανε εκστρατεία για να κρατήσει τις ΗΠΑ από πολέμους και συγκρούσεις και να επαναφέρει τους στρατιώτες του.

Αυτή η κίνηση, ωστόσο, αυτή τη στιγμή πετάει γύρω από τον Τραμπ. Ακόμη και ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης του, ο Μίτς ΜακΚόνελ, ηγέτης της Γερουσίας των Ρεπουμπλικανών, το κατέστησε πολύ σαφές: “Η γρήγορη απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θα βλάψει τους συμμάχους μας και θα ευχαριστήσει όσους μας εννοούν άρρωστους”.

Ο Τραμπ προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει γεγονότα στα βόρεια και νότια των ΗΠΑ. Στα σύνορα με το Μεξικό, προωθεί το έργο οικοδόμησης τοίχων, γνωρίζοντας καλά ότι ο Joe Biden έχει υποσχεθεί να μην συνεχίσει την οικοδόμηση.

Και τώρα, για παράδειγμα, στην Αριζόνα, βυθοκόρηση και τοιχοποιία γίνονται όσο είναι ακόμα δυνατό. “Κάθε μέρα το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συνεχίζει και φυσά αυτά τα άγρια ​​βουνά”, δήλωσε η Laiken Jordahl του Κέντρου Βιοποικιλότητας στο Tucson στο NPR. Αυτό δημιουργεί χώρο για έναν τοίχο που πιθανότατα δεν θα κατασκευαστεί ποτέ. Το υπουργείο, ωστόσο, θέλει να ολοκληρώσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα τείχους μέχρι το τέλος του έτους.

Στο Βορρά, ο Τραμπ θέλει να δώσει στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ελεύθερο έλεγχο. Στην Αλάσκα, οι εταιρείες μπορούν τώρα να δηλώσουν τις επιθυμίες τους όπου στο εθνικό φυσικό καταφύγιο θα ήθελαν να τρυπήσουν. Ο Τραμπ είναι ιδιαίτερα περήφανος για το γεγονός ότι απέρριψε την προστασία του περιβάλλοντος εκεί.

Κανένας πρόεδρος δεν το ενέκρινε, εκτός από αυτόν, είπε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Στο προστατευόμενο τροπικό δάσος της Αλάσκας, στο εθνικό δάσος Tongass, ο Τραμπ είχε δώσει άδεια να κόψει δέντρα και να χτίσει δρόμους πριν από τις εκλογές.

Ο Μπάιντεν δεν θα είναι σε θέση να αντιστρέψει όλες αυτές τις αποφάσεις εάν δεν έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία. Είτε έτσι είτε αλλιώς: Ο Τραμπ ρίχνει εμπόδια στο δρόμο του και διασφαλίζει ότι το όνομά του παραμένει στη συνομιλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *