μειώνει τις προμήθειες προμήθειας στους προγραμματιστές στο βιβλίο

μειώνει τις προμήθειες προμήθειας στους προγραμματιστές στο βιβλίο

Η Apple μειώνει κατά το ήμισυ την προμήθεια που παίρνει από την πώληση εφαρμογών και εικονικών αγαθών που πωλούνται εντός αυτών από πολλούς από τους μικρότερους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τα καταστήματά της.

Από τον Ιανουάριο, οποιοσδήποτε υφιστάμενος κατασκευαστής εφαρμογών που κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια (830.000 λίρες) ή λιγότερο από τις αγορές της Apple το 2020 θα πρέπει να εγκαταλείψει μόνο μια μείωση 15% το 2021.

Αυτό συγκρίνεται με το κανονικό ποσοστό του 30%. Οι νέοι προγραμματιστές πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ακολουθεί εκτεταμένη κριτική από τους προγραμματιστές για τα τέλη που χρεώνει η Apple και συμπίπτει με τον έλεγχο κατά της εμπιστοσύνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ρωτήθηκε αρκετές φορές για τα ποσοστά που χρεώνει η εταιρεία του όταν εμφανίστηκε ενώπιον των αμερικανικών νομοθετών σε ακρόαση διαγωνισμού τον Ιούλιο. Αποδείχθηκε εκεί ότι η Amazon διαπραγματεύτηκε μια ειδική τιμή 15% για χρεώσεις εντός της εφαρμογής στην εφαρμογή Prime Video.

Και τον προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τη δική της έρευνα για τους κανόνες της αγοράς.

Η Apple, ωστόσο, χαρακτήρισε την κίνηση ως φυσική εξέλιξη των πολιτικών της, την οποία έκανε μετά από ακρόαση σχολίων από τις κοινότητες προγραμματιστών της.

Περίπου 28 εκατομμύρια προγραμματιστές χρησιμοποιούν το κατάστημα της Apple και η εταιρεία αναφέρει ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών που χρεώνουν τέλη θα επωφεληθούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, δεν παρείχε στοιχεία για το πόσες προβλέψεις θα επηρεαστούν.

Από τη σχεδίαση, το σχέδιο θα αποκλείσει τους δημιουργούς λογισμικού με τα υψηλότερα κέρδη για προϊόντα Apple.

Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για τους προγραμματιστές να προσφέρουν εγγενείς εφαρμογές – αντί για εκείνες που εκτελούνται μέσω προγράμματος περιήγησης ιστού – για iPhone, iPad, Apple Watches και το αποκωδικοποιητή Apple TV είναι μέσω του App Store της εταιρείας.

Αντίθετα, μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές ή μέσω εναλλακτικών αγορών σε υπολογιστές Mac.

Apple App Store
image caption Η Apple ισχυρίζεται ότι το οικοσύστημα του App Store κέρδισε περίπου 519 δισ. δολάρια στο εμπόριο το 2019
Σύμφωνα με το νέο σχήμα, το ποσοστό 15% ισχύει εάν τα συνολικά κέρδη τους από όλες τις εφαρμογές που πωλήθηκαν μέσω της Apple μειώθηκαν κάτω από το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Αλλά αυξάνεται και πάλι στο 30% για το υπόλοιπο μέρος του έτους, αν έφτασαν τα $ 1 εκατομμύρια το 2021.

Το ποσό 1 εκατομμυρίου $ υπολογίζεται με βάση τα κέρδη μετά την προμήθεια των προγραμματιστών και όχι τα συνολικά έσοδα των προϊόντων τους.

Και η Apple σκοπεύει να συνεχίσει την πρωτοβουλία στα επόμενα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *