Άλλα δισεκατομμύρια για την αυτοκινητοβιομηχανία

Άλλα δισεκατομμύρια για την αυτοκινητοβιομηχανία

Το μπόνους αγοράς e-car επεκτάθηκε έως το 2025, το μπόνους διάλυσης και για τα νέα πετρελαιοκίνητα φορτηγά: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει η αυτοκινητοβιομηχανία στο μέλλον με επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Η βιομηχανία είναι ευχαριστημένη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία με άλλα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, παρέχει στον κλάδο συνολικά περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert δικαιολόγησε τη νέα βοήθεια με μια «μακροπρόθεσμη διαρθρωτική αλλαγή» που φέρνει μαζί της «μεγάλες προκλήσεις».

Ταυτόχρονα, ο Seibert παραδέχτηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία “μετά από μια απότομη πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους” δείχνει τώρα “τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης” ξανά. Είχε ήδη υποσχεθεί ενίσχυση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο οικονομικών κινήτρων για τη βιομηχανία προμηθευτών

Επιπλέον, η Seibert ανακοίνωσε τώρα ένα δισεκατομμύριο ευρώ για ένα «μελλοντικό ταμείο για την αυτοκινητοβιομηχανία». Στόχος του ταμείου είναι η ανάπτυξη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων «στρατηγικών μετασχηματισμού» για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο στόχος είναι ο συνδυασμός δυνάμεων και η επίτευξη «συνεργασίας μεταξύ ομοσπονδιακού, πολιτειακού και περιφερειακού επιπέδου, αλλά ταυτόχρονα μεταξύ επιχειρήσεων, συνδικάτων» και επιστήμης. Επιπλέον, το λεγόμενο επίδομα καινοτομίας θα παραταθεί έως το 2025, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου άλλα δισεκατομμύρια ευρώ σε ενίσχυση για τη βιομηχανία.

Η κυβέρνηση είχε ήδη επεκτείνει το ασφάλιστρο αγοράς για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά plug-in το καλοκαίρι έως το τέλος του 2021.

Ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ σε βοήθεια θα προκύψει από ένα προγραμματισμένο πρόγραμμα ανανέωσης στόλου για φορτηγά. Τα μισά από αυτά τα χρήματα πήγαν στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών για να αγοράσουν νέα φορτηγά. Το άλλο μισό δόθηκε σε εταιρείες να ανανεώσουν τους στόλους τους.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον της βιομηχανίας στη Γερμανία με εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας το βράδυ της Τρίτης. Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής εικονικού αυτοκινήτου στο πλαίσιο της λεγόμενης «Concerted Mobility Action» ήταν επίσης αρκετοί ομοσπονδιακοί υπουργοί και πρωθυπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και οι ηγέτες της Ένωσης και του SPD.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η ένωση IG Metall χαιρέτισαν τις νέες δεσμεύσεις χρηματοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η επέκταση του «μπόνους καινοτομίας» για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα μέσα είναι μια βοήθεια για την προστασία του κλίματος και την οικονομική δύναμη, εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA), Hildegard Müller. “Κάθε εβδομάδα φέρνουμε 12.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Γερμανίας.” Αλλά αυτά θα χρειαστούν επίσης πολλούς νέους σταθμούς ηλεκτρονικής φόρτισης.

Ο επικεφαλής της IG Metall, Jörg Hofmann, δήλωσε ότι η προοπτική ενός προγράμματος ανταλλαγής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων πρέπει να εξεταστεί θετικά για περαιτέρω οικονομική στήριξη. Αυτό ισχύει επίσης για την επέκταση του μπόνους για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Η τεταμένη κατάσταση απασχόλησης στη βιομηχανία, ειδικά σε πολλούς προμηθευτές, καθιστά απαραίτητη την ταχεία εφαρμογή των μέτρων.

Εκπρόσωπος του κινήματος προστασίας του κλίματος Fridays for Future (FFF) επέκρινε το επενδυτικό πακέτο ως «αποκλεισμό στη μετάβαση της κινητικότητας». Συγκεκριμένα, καταδίκασε την «πριμοδότηση αγοράς για βρώμικα υβρίδια».

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων που προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής αυτοκινήτων θα καθυστερούσαν “τον βιώσιμο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας”, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Τελικά, αυτό βλάπτει μόνο τους υπαλλήλους.

Ήδη πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών στο Bundestag, Cem Özdemir, επέκρινε το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση “μετακόμισε από τη σύνοδο κορυφής στην κορυφή του αυτοκινήτου”. Αυτό από μόνο του δεν μπορούσε «να διαμορφώσει επιτυχώς έναν μετασχηματισμό της πιο σημαντικής βιομηχανίας μας», δήλωσε ο πράσινος πολιτικός.

Ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος BUND είχε επίσης προειδοποιήσει για περαιτέρω «φορολογικά δώρα» στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η επέκταση της υπάρχουσας χρηματοδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υβριδίων plug-in μετά το 2021 θα ήταν «απαράδεκτη», δήλωσε ο ειδικός της BUND, Jens Hilgenberg. Ειδικά στην περίπτωση υβριδίων plug-in, τα οποία τροφοδοτούνται μόνο εν μέρει με ηλεκτρική ενέργεια, το στήριγμα είναι “θανατηφόρο” από την άποψη της προστασίας του κλίματος.

Κατά τη γνώμη της Volkswagen, ωστόσο, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής αυτοκινήτων θα μπορούσαν να προωθήσουν αποφασιστικά την αλλαγή στη βασική βιομηχανία της Γερμανίας. Το βράδυ, η ομάδα μίλησε για ένα «δυνατό σήμα» που έδειχνε «πολιτική βούληση να διαμορφωθεί». Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πιθανό να «επιταχύνουν περαιτέρω την αύξηση της ηλεκτροκινητικότητας». Αυτό θα διευκολύνει τη μετάβαση σε πιο φιλική προς το κλίμα κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Ως κεντρικό βήμα, η VW βλέπει μια ταχύτερη επέκταση του δικτύου φόρτισης – πιο πρόσφατα η ζήτηση για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα είχε αυξηθεί λόγω των αυξημένων πριμοδοτήσεων αγοράς το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν πολλά να καλύψουν τις επιλογές χρέωσης σε πολλές περιφέρειες.

Εδώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να “αυξήσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται από τους πελάτες για μια απλή και χωρίς προβλήματα μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα”. 1200 σημεία φόρτισης έχουν δημιουργηθεί στις δικές τους τοποθεσίες VW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *