Connect with us

FUTURE

Οι καινοτόμες πόλεις του μέλλοντος απαιτούν δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα

Published

on

Καθώς οι νέες τεχνολογίες προκαλούν συνεχώς έκπληξη και δέος, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας, οι ηγέτες στο χώρο της τεχνολογίας συμφωνούν ότι τα βασικά στοιχεία για τις καινοτόμες πόλεις και χώρες του μέλλοντος απαιτούν δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα.

Ο Yossi Vardi, Πρόεδρος των Διεθνών Τεχνολογιών του Ισραήλ, υποστηρίζει ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι το μυστικό για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις και τις καινοτόμες κοινωνίες. “Το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο ον, το άτομο. Το άτομο είναι νούμερο ένα, νούμερο δύο και τρία. Τα υπόλοιπα είναι σχεδόν ασήμαντα. Αν βρείτε κάποιον που είναι κορυφαίο ταλέντο, προσλάβετέ τον. Αυτός είναι πραγματικά ο σπάνιος πόρος. Είναι σαν στο Χόλιγουντ και σε κάθε άλλη βιομηχανία – υπάρχει ένα δημιουργικό στοιχείο. Η τεχνολογία αποτελεί τον παράγοντα, αλλά η πραγματική προσφορά είναι η δημιουργικότητα. ”

Ενώ πολλές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές της Silicon Valley και να μιμηθούν την εκπληκτική επιτυχία της, η σημασία της απόκτησης του επιχειρηματικού πνεύματος παραμένει το ζητούμενο. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος που θα βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν.

Από το μεταποιητικό τομέα μέχρι την ιατρική και τη γεωργία, οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στις εταιρείες σε πολλές παραδοσιακές βιομηχανίες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Ένα αίσθημα ευθύνης είναι επίσης πολύ σημαντικό- και είναι μέρος του επιχειρηματικού DNA.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν σίγουρα αντίκτυπο και στο real estate, που ήδη χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). «Έξυπνες πύλες» με αισθητήρες που έχουν αναγνώριση προσώπου, υπολογισμοί για την προστασία από τον άνεμο, τον ήλιο και το θόρυβο.

Σύμφωνα με τον Ryu Jung-Hee, διευθύνων σύμβουλο της Futureplay, Για να εκδημοκρατιστούν τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών – για να εξασφαλιστεί ότι οι θετικές επιπτώσεις της τεχνολογίας είναι εκτεταμένες και αποτελεσματικές, η τεχνολογία και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να χρησιμοποιηθεί και για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία της Νότιας Κορέας είναι η γήρανση του πληθυσμού και η έλλειψη εργατικού δυναμικού, έτσι νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Στις ιατρικές υπηρεσίες επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η νοημοσύνη μας μπορεί να επεκταθεί από την AI, πράγμα που σημαίνει ότι και τα προβλήματα ανισότητας μπορούν να επιλυθούν».

Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται ως μαγικό τραγούδι, αλλά στις καινοτόμες πόλεις και χώρες του μέλλοντος, η τεχνολογία θα αποτελέσει ένα απρόσκοπτο κομμάτι της παγκόσμιας ύπαρξής μας.

Υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης γύρω μας που πιθανότατα δεν συνειδητοποιούμε. Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα γίνει μια πραγματικότητα, όπως το κινητό τηλέφωνο- μέρος μιας γενικότερης υποδομής.

FUTURE

Ιντερνετ των πραγμάτων: Ποιες λύσεις αποτυγχάνουν, ποιες είναι άμεσα εφαρμόσιμες

Published

on

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διατεθούν περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα του ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα τρία τέταρτα των σχεδίων IoT αποτυγχάνουν. Μια νέα ανάλυση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να σκεφτούν στρατηγικά ποιές λύσεις IoT μπορούν να αποφέρουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο και απόδοση των επενδύσεων.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέλυσε πάνω από 200 μελέτες και αντίστοιχα σύνολα λύσεων των τεχνολογιών IoT που δοκιμάστηκαν και αναπτύχθηκαν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Οι λύσεις IoT χωρίστηκαν σε έξι θεματικές ενότητες μεταξύ των πιο σημαντικών:

  • Έγκαιρη προειδοποίηση και πρόληψη των καταστροφών
  • Ασφάλεια των εργαζομένων, ευεξία και αποτελεσματικότητα
  • Παρακολούθηση της υγείας και θεραπεία ασθενών
  • Μεταφορά αγαθών και ανθρώπων
  • Διαχείριση καλλιεργειών και ζώων
  • Διαχείριση φυσικών πόρων (ενέργεια, νερό)

Σύμφωνα με τον Jeff Merritt, επικεφαλής του Διαδικτύου και συνδεδεμένων συσκευών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, “Το IoT έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει νέες οικονομικές ευκαιρίες και να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων – αλλά αυτό το μέλλον απέχει πολύ ακόμα. Χωρίς στρατηγική εστίαση και οδικό χάρτη, κινδυνεύουμε να σπαταλήσουμε τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα τα επόμενα χρόνια. Εστιάζοντας στις δοκιμασμένες λύσεις, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο που συνδέεται με αυτές τις νέες τεχνολογίες και να επιτύχουμε πιο συνεπή, θετικό αντίκτυπο.”

Τα ρομπότ δεν θα πάρουν όλες τις δουλειές

Σε αντίθεση με τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες αυτοματοποίησης και τον κίνδυνο του εκτοπισμού του εργατικού δυναμικού, οι λύσεις IoT που επισημάνθηκαν, επικεντρώνονται στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και όχι στην αντικατάστασή τους. Για παράδειγμα, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η έλλειψη ιατρών έχει προκαλέσει ανησυχία από την Ινδία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι λύσεις IoT που ενισχύουν την προληπτική φροντίδα και την έγκαιρη ανίχνευση των ασθενειών, είναι από τις πιο επίκαιρες και επεκτάσιμες λύσεις μέχρι σήμερα. Στη γεωργία, όπου η επισιτιστική ασφάλεια παραμένει μια συνεχώς παρούσα παγκόσμια πρόκληση, οι τεχνολογίες IoT μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να βελτιστοποιήσουν τη χρήση νερού και λιπασμάτων ή να διαχειριστούν τα ζώα.

Η Ασία επενδύει τα περισσότερα κεφάλαια στον τομέα του IoT

Ο κύριος όγκος των εξαιρετικά αποτελεσματικών λύσεων IoT αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες στην Κίνα και την ευρύτερη περιοχή της Ασίας, ιδίως όσον αφορά τον αυξανόμενο πληθυσμό και την ταχεία αστικοποίηση. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η Ανατολική Ασία γερνά γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου. Από το 1990 έως το 2017, ο πληθυσμός άνω των 40 ετών στην Ανατολική Ασία αυξήθηκε από 28% σε 48%. Παράλληλα, καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση πληθυσμών από αγροτικές σε αστικές περιοχές. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ο αστικός πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 500 εκατομμύρια άτομα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Αυτές οι τάσεις ασκούν αυξανόμενη πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στις αστικές υποδομές – περιοχές όπου το IoT έχει αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμο. Δεν αποτελεί έκπληξη που η Ασία οδηγεί σήμερα τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα.

Έξυπνες πόλεις και παραγωγή, αλλά όχι σαφείς λύσεις

Παρά τον πολλαπλασιασμό των τεχνολογιών στις έξυπνες πόλεις και τις κατασκευές, οι εμπειρογνώμονες διχάζονται σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο και την επεκτασιμότητα αυτών των λύσεων. Οι λύσεις των έξυπνων πόλεων που επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότητα σε επίπεδο συστήματος – όπως η παρακολούθηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο για τη βελτιστοποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης – φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση βραχυπρόθεσμα.

Στον τομέα της μεταποίησης, οι τεχνολογίες IoT που βελτιώνουν την ευεξία των εργαζομένων ξεχωρίζουν πάνω από τις λύσεις που εστιάζουν αποκλειστικά στην ενίσχυση των λειτουργιών του συστήματος. Αυτές οι λύσεις που βασίζονται στους εργαζόμενους περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογιών IoT για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, του φωτισμού και της ποιότητας του αέρα, καθώς και τη χρήση φορητών τεχνολογιών για την παρακολούθηση των συνθηκών υγιεινής των εργαζομένων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχημάτων και συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εργαζομένων .

Έχοντας εργαζόμενους που είναι υγιείς τόσο σωματικά όσο και διανοητικά και μπορούν να εργαστούν ενεργά είναι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.

Continue Reading

FUTURE

Βιοτσίπ: Η αυξανόμενη οικειότητα με την τεχνολογία μας μετατρέπει σε cyborgs;

Published

on

Νομίζετε ότι θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο; Τι γίνεται με το GPS στο αυτοκίνητό σας; Θα μπορούσατε να δουλέψετε χωρίς το smartwatch να σας υπενθυμίζει πόσο συχνά να σηκωθείτε από το γραφείο σας για να διατηρηθείτε υγιείς ή τις πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες της ημέρας, ώστε να ξέρετε πώς να ντυθείτε;

Η εμμονή μας με την τεχνολογία και τις πληροφορίες που παρέχει καθημερινά έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο των κινητών τηλεφώνων και smartwatches σε εμφυτευμένες καρδιακές οθόνες και τα Fitbits. Κάποτε οι καταναλωτές ήταν πολύ καχύποπτοι και απρόθυμοι για να αγοράσουν μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα, αλλά τώρα είναι πρόθυμοι να τοποθετήσουν αισθητήρες και άλλες φορητές τεχνολογίες στο σώμα τους. Με τη σειρά τους, οι εταιρείες αξιοποιούν αυτές τις συσκευές για να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τους πιθανούς πελάτες τους.

Η τελευταία μόδα

Σκεφτείτε το: Μεταφέρετε (και δημιουργείτε) μεγάλα ποσά δεδομένων παντού που πηγαίνετε με φορητές και εμφυτευμένες τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει συλλογή δεδομένων 24/7 για τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτές τις συσκευές, γεγονός που με τη σειρά του, τους βοηθά να δημιουργήσουν μια εικόνα 360 μοιρών για τους ασθενείς, τους αθλητές ή τους πελάτες που εξυπηρετούν με τα κατάλληλα προϊόντα, υπηρεσίες και εκστρατείες μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με έρευνες της Talend, μιας εταιρείας λογισμικού cloud & big data, το 33% των καταναλωτών διαθέτουν ήδη φορητά είδη όπως το Apple Watch ή έξυπνα ρούχα και άλλο ένα 30% αναμένεται να αγοράσουν εντός των επόμενων τριών ετών. Αυτές είναι πολλές νέες πηγές δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες – και μια πληθώρα εταιρειών πληροφορικής μπορεί να χρησιμοποιήσει για να καθορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών της.

Πώς χρησιμοποιούμε τα wearables

Ολοκληρώνοντας τη λίστα των σημερινών πιο συνηθισμένων περιπτώσεων χρήσης για τα wearables, είναι η υγειονομική περίθαλψη (57%), η ιδιωτικότητα (28%) και η ευκολία (20%), συμβάλλοντας στην ταχεία διάδοση και απορρόφηση αυτών των συσκευών.

Η υγειονομική περίθαλψη είναι η κορυφαία χρήση για εμφυτευμένες τεχνολογίες, με την εισαγωγή προηγμένων συσκευών παρακολούθησης όπως η εγκεκριμένη από τη FDA Medtronic και έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει με ακρίβεια τους παθολογικούς καρδιακούς παλμούς. Αυτή η συσκευή εμφυτεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και επικοινωνεί ασύρματα με την οθόνη κλίνης του ασθενούς, η οποία μεταφέρει τα δεδομένα στο δίκτυο Medtronic CareLink. Μόλις φορτωθούν τα δεδομένα, μπορούν να εκτελεστούν αλγόριθμοι για να προσδιοριστεί εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει βραδύτερους από τους μέσους καρδιακούς ρυθμούς, γεγονός που μπορεί να στερήσει τον εγκέφαλο και άλλα όργανα από το να πάρουν αρκετό οξυγόνο. Αυτή η προηγμένη χρήση ενσωματωμένων φορητών και μηχανικής μάθησης βοηθά τους γιατρούς να βρουν απαντήσεις σε ασθενείς με κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών για να διαχειριστούν καλύτερα ένα μεγάλο φάσμα ασθενών.

Εκτός της υγειονομικής περίθαλψης, η δεύτερη μεγαλύτερη χρήση για ενσωματωμένα φορέματα είναι η φυσική ασφάλεια. Αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν βιοτσίπ για να αντικαταστήσουν τα κλειδιά των καρτών και τους κωδικούς χειροκίνητης εισόδου για τους υπαλλήλους. Για παράδειγμα, η Three Square Market προσέφερε στους εργαζόμενους τέτοια εμφυτεύματα για να ψωνίσουν από την καφετέρια, να ανοίξουν πόρτες, να συνδεθούν με υπολογιστές και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα προγράμματα. Περίπου 50 υπάλληλοι υποβλήθηκαν στη διαδικασία, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι το τσιπ αξίζει, καθώς συμβάλλει στη διευκόλυνση των καθημερινών διαδικασιών. Αν και αυτό μπορεί να μοιάζει με μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή για πολλούς, για τους άλλους, τα βιοτσίπ είναι απλά ένας τρόπο για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Πρέπει να ανησυχείτε για τη συλλογή των πληροφοριών;

Ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται να δείχνουν ότι οι καταναλωτές εξοικειώνονται με την ψηφιακή εποχή, υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη για τις εταιρείες στο να κατανοούν τους διαφορετικούς τρόπους που απαιτούνται για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο πιθανό σενάριο που θα οδηγούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν τη συνεργασία με μια εταιρεία, είναι η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Στην πραγματικότητα, το 78% των καταναλωτών θέλουν να είναι βέβαιοι ότι έχουν πλήρη γνώση σε ότι κάνουν οι εταιρείες με τα δεδομένα τους. Όμως, καθώς η εμφυτευμένη και φορητή τεχνολογία γίνεται όλο και πιο κοινή και η τεχνολογία βελτιώνεται, η ανταλλαγή μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της ευκολίας θα αυξάνεται.

Δείτε το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας, όπου οι εμφυτευμένες επαφές θα σας επιτρέψουν να αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο γύρω σας με πρακτικούς τρόπους ή ένα μέλλον με εμφυτευμένα ακουστικά που μεταφράζουν γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Η ευκολία και η εμπειρία, θα σας οδηγήσουν να υιοθετήσετε την τεχνολογία που μπορεί να φορεθεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα παραδώσετε οικειοθελώς την ιδιωτική σας ζωή.

Σε ποιο σημείο της υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών θα μετατραπούμε σε cyborgs, καθοδηγούμενοι καθημερινά από τις εμφανείς και υποσυνείδητες πληροφορίες που μας τροφοδοτούνται μέσω ενσωματωμένων και εξωτερικών συσκευών; Η ημέρα της ολικής αυτοματοποίησης μπορεί να έχει φτάσει νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.

Continue Reading

FUTURE

Νέα στρατηγική για τις ανάγκες της αστικοποίησης του 21ου αιώνα

Published

on

Οι αστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αναπτύσσονται και οι πόλεις δίνουν όλο και περισσότερο βάρος στην προστασία του  περιβάλλοντος. Οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Πόρων, την αποτελεσματικότητα των πόρων με εξίσου σημαντικό τρόπο όπως κάνουν με τη διαμόρφωση πολιτικής για το κλίμα  για να μπορέσουν να προχωρήσουν προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η 25η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Πόρων συντάχθηκε από μια διακεκριμένη μάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών και αναφέρει διαπιστώσεις, προβλέψεις και προτάσεις για το πως οι νέες πόλεις μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους και να γίνουν περισσότερος αποδοτικές. Αναλυτικότερα:

Το Βάρος των Πόλεων: οι προϋποθέσεις των πόρων για μελλοντική αστικοποίηση απαιτούν μια νέα στρατηγική για την κάλυψη των αναγκών της αστικοποίησης του 21ου αιώνα, που θα έχει ως αποτέλεσμα πόλεις χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, και επαρκής πόρους που θα εγγυώνται την υγιεινή διαβίωση των κατοίκων

Εάν οι αστικές περιοχές του κόσμου δεν κάνουν τη βέλτιστη χρήση των πόρων τους, οι πόλεις σύντομα θα απαιτήσουν πολύ περισσότερους πόρους από ότι μπορεί να προσφέρει ο πλανήτης με βιώσιμο τρόπο με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί σοβαρά η γεωργία, η ενέργεια, η βιομηχανία και οι μεταφορές. Υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα 30 χρόνια περίπου 2.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μετακινηθούν σε αστικές περιοχές, αυξάνοντας το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που διαμένει σε πόλεις στο 66% μέχρι το 2050.

Ο ετήσιος όγκος των φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται από αστικές περιοχές θα μπορούσε να αυξηθεί από 40 δισεκατομμύρια τόνους πρώτων υλών που ήταν το2010 σε 90 δισεκατομμύρια τόνους μέχρι το 2050, δηλαδή εκτιμάται αύξηση κατά 125%εάν δεν γίνουν αλλαγές στον τρόπο οικοδόμησης και σχεδιασμού των πόλεων.

Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο της αστικής ανάπτυξης αναμένεται να προέλθει από τρεις χώρες: την Ινδία (αναμένεται να συνεισφέρει 404 εκατομμύρια για νέες πόλεις – κατοίκους), την Κίνα (292 εκατομμύρια) και τη Νιγηρία (212 εκατομμύρια). Ταυτόχρονα, ένας στους τρεις κατοίκους των αστικών περιοχών ζει σε παραγκουπόλεις ή ανεπίσημους οικισμούς, συχνά χωρίς πρόσβαση σε κατάλληλη στέγαση ή βασικές υπηρεσίες.

Η αύξηση του αστικού πληθυσμού θα απαιτήσει την κατασκευή νέων πόλεων και την επέκταση των υφιστάμενων. Η οικοδόμηση και η λειτουργία αυτών των νέων πόλεων και η στήριξη του αστικού τρόπου ζωής των κατοίκων τους απαιτούν δισεκατομμύρια τόνους πρώτων υλών, όπως ορυκτά καύσιμα, άμμο, χαλίκια, σιδηρομεταλλεύματα, ξύλα καθώς και τρόφιμα.

Με βάση τη μελέτη των ιστορικών καταγραφών, οι υπάρχουσες πόλεις εξαπλώνονται με ρυθμό σε 2% ετησίως, αυξάνοντας την παγκόσμια χρήση της αστικής γης μόλις κάτω από 1 εκατομμύριο τετραγωνικό χιλιόμετρο που εκτιμάται ότι ανέλθει σε 2.5 εκατομμύρια μέχρι το 2050 και θα θέσει σε κίνδυνο τη γεωργική γη και την προσφορά τροφίμων.

Σύμφωνα με την 25 Έκθεση για να επιτευχθεί η μετάβαση σε πόλεις με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, αποδοτικές από άποψη πόρων και κοινωνικά δίκαιες απαιτούνται:

Παρακολούθηση της ροής των πόρων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις πόλεις για να κατανοήσουν την τοπική κατάσταση και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη στρατηγικών αποδοτικής χρήσης πόρων.

Συμπαγής ανάπτυξη, για να αποφευχθεί η αστική εξάπλωση και να εξοικονομηθούν τα τετραγωνικά χιλιόμετρα της ασφάλτου, το σκυρόδεμα, ο ηλεκτρισμός και το νερό που σπαταλάτε σε διασκορπισμένες πόλεις.

Καλύτερες συνδέσεις με αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες (π.χ. σιδηροδρομικές γραμμές, άμεση διακίνηση λεωφορείων).

Βιώσιμες γειτονιές, όπου ο σχεδιασμός θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περπατούν ή να γυρίζουν.

Ενεργειακά αποδοτικές σε πόρους με κοινή χρήση αυτοκινήτων, ηλεκτρικά οχήματα και δίκτυα σημείων χρέωσης, αποδοτική ενέργεια, αποδοτικά συστήματα αποβλήτων και υδάτων, έξυπνα δίκτυα, ποδηλατοδρόμοι, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης και φωτισμού κ.λπ.

Υποδομές για δια-τομεακή απόδοση, όπως η χρήση θερμότητας από τη βιομηχανία στα περιφερειακά ενεργειακά συστήματα και η χρήση των βιομηχανικών απόβλητων για κατασκευές, όπως τούβλα πτητικής τέφρας.

Δημιουργία ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης και πολιτικής της πόλης που θα υποστηρίζει τις ευρηματικές επιχειρηματικές προτάσεις και πειραματισμούς.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2018 PRESSCODE