Connect with us

FUTURE

HackAIR: Η νέα εφαρμογή που χαρτογραφεί την ποιότητα του αέρα

Published

on

Από σήμερα, οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή τους μέσω της εφαρμογής hackAIR, η οποία διατίθεται εντελώς δωρεάν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λογισμικά iOS και Android και συνδέεται με την πλατφόρμα www.hackair.eu.Με το hackAIR ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με δικές του μετρήσεις στα διαθέσιμα δεδομένα που προσφέρονται από επίσημους σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, για παράδειγμα απλά ανεβάζοντας μία φωτογραφία του ουρανού στην εφαρμογή!

Έχοντας υπόψη ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η περιβαλλοντική αιτία πολλών ασθενειών στα αστικά κέντρα, το hackAIR έρχεται να προσφέρει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για τον πιο σημαντικό τύπο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σωματιδιακή. Η σωματιδιακή ρύπανση αποτελείται από ένα πολύπλοκο μείγμα πολύ μικρών σωματιδίων στον αέρα, τα οποία είναι εύκολο να καταλήξουν στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας λοιμώξεις.

Περίπου το 90% των Ευρωπαίων που ζει σε πόλεις εκτίθεται σε επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης επικίνδυνα για την υγεία. Ωστόσο, παρόλο που οι αρνητικές επιπτώσεις της σωματιδιακής ρύπανσης είναι ευρέως αναγνωρισμένες, τα επίσημα δεδομένα ποιότητας αέρα παρουσιάζουν κενά και συχνά είναι δύσκολο να ερμηνευτούναπό τους πολίτες.

ΤοhackAIRέχει στόχο να προσφέρει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα αυτά και να τα ενισχύσει με τη βοήθεια των ίδιων των πολιτών.

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί Ευρωπαίοι αναρωτιούνται για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν. Το hackAIR δίνει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και βοηθάει τους πολίτες να συνεισφέρουν με τα δικά τους δεδομένα ώστε να γίνουν αυτές οι απαντήσεις πιο ξεκάθαρες», λέειο κ. Ευάγγελος Κοσμίδης, Φυσικός και Ιδρυτής της DRAXIS Environmental S.A..

Πιο συγκεκριμένα, τo hackAIRείναι μία πλατφόρμα που απεικονίζει σε χάρτη δεδομένα ποιότητας αέρα σε πραγματικό χρόνο για κάθε περιοχή ενδιαφέροντος. Με αυτή την πληροφορία στα χέρια τους, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν περιοχές με καθαρό αέρα στη γειτονιά τους, καθώς επίσης και περιοχές τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουν λόγω υψηλών επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επιπλέον, όσοι ενδιαφέρονται έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να επιλέξουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες και να εμπλακούν στο δημόσιο διάλογο για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Με το hackAIR οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν δεδομένα ποιότητας του εξωτερικού αέρα με τους εξής τρόπους:

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία του ουρανού στην εφαρμογή του hackAIR. Ένας αλγόριθμος εκτιμά χονδρικά τα επίπεδα σωματιδιακής ρύπανσης από την ορατότητα του ουρανού.

Κατασκευάζοντας μια απλή διάταξη που αποτελείται από χαρτόνι αλειμμένο με βαζελίνη. Μετά την έκθεση της διάταξης στον εξωτερικό αέρα, ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μια φωτογραφία της στην εφαρμογή και να έχει μια ένδειξη της ρύπανσης.

Κατασκευάζοντας και χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες διατάξεις με μικρο-αισθητήρες. Το hackAIRπροσφέρει στους χρήστες οδηγίες βήμα προς βήμα για να κατασκευάσουν τους δικούς τους αισθητήρες. Οι αισθητήρες αυτοί, παρόλο το χαμηλό τους κόστος, παρέχουν δεδομένα υψηλής ποιότητας.

Υποβάλλοντας τα δεδομένα τους απευθείας στην πλατφόρμα (μέσω του hackAIRAPI).

Τον επόμενο χρόνο η ομάδα του hackAIRθα οργανώσει μία σειρά από συμμετοχικά εργαστήρια σε επιλεγμένες πόλεις του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελλάδας, και της Νορβηγίας για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να τους εκπαιδεύσει στην κατασκευή των σχετικών διατάξεων.

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο περιβαλλοντικός παράγοντας για τον οποίο οι Ευρωπαίοι ανησυχούν περισσότερο. Παρόλα αυτά, δε νιώθουν επαρκώς ενήμεροι για το πρόβλημα στη χώρα τους και τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Μέσω της εφαρμογής hackAIR, των συμμετοχικών εργαστηρίωνκαι των αισθητήρων, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουμε τους πολίτες να πάρουν πιο ασφαλείς αποφάσεις για τις καθημερινές τους δραστηριότητες στηριζόμενοι σε καλύτερη πληροφόρηση», λέει ο κ. Arne Fellermann, BUND/ Φίλοι της Γης Γερμανίας.

FUTURE

Οι καινοτόμες πόλεις του μέλλοντος απαιτούν δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα

Published

on

Καθώς οι νέες τεχνολογίες προκαλούν συνεχώς έκπληξη και δέος, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας, οι ηγέτες στο χώρο της τεχνολογίας συμφωνούν ότι τα βασικά στοιχεία για τις καινοτόμες πόλεις και χώρες του μέλλοντος απαιτούν δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα.

Ο Yossi Vardi, Πρόεδρος των Διεθνών Τεχνολογιών του Ισραήλ, υποστηρίζει ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι το μυστικό για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις και τις καινοτόμες κοινωνίες. “Το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο ον, το άτομο. Το άτομο είναι νούμερο ένα, νούμερο δύο και τρία. Τα υπόλοιπα είναι σχεδόν ασήμαντα. Αν βρείτε κάποιον που είναι κορυφαίο ταλέντο, προσλάβετέ τον. Αυτός είναι πραγματικά ο σπάνιος πόρος. Είναι σαν στο Χόλιγουντ και σε κάθε άλλη βιομηχανία – υπάρχει ένα δημιουργικό στοιχείο. Η τεχνολογία αποτελεί τον παράγοντα, αλλά η πραγματική προσφορά είναι η δημιουργικότητα. ”

Ενώ πολλές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές της Silicon Valley και να μιμηθούν την εκπληκτική επιτυχία της, η σημασία της απόκτησης του επιχειρηματικού πνεύματος παραμένει το ζητούμενο. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος που θα βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν.

Από το μεταποιητικό τομέα μέχρι την ιατρική και τη γεωργία, οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στις εταιρείες σε πολλές παραδοσιακές βιομηχανίες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Ένα αίσθημα ευθύνης είναι επίσης πολύ σημαντικό- και είναι μέρος του επιχειρηματικού DNA.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν σίγουρα αντίκτυπο και στο real estate, που ήδη χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). «Έξυπνες πύλες» με αισθητήρες που έχουν αναγνώριση προσώπου, υπολογισμοί για την προστασία από τον άνεμο, τον ήλιο και το θόρυβο.

Σύμφωνα με τον Ryu Jung-Hee, διευθύνων σύμβουλο της Futureplay, Για να εκδημοκρατιστούν τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών – για να εξασφαλιστεί ότι οι θετικές επιπτώσεις της τεχνολογίας είναι εκτεταμένες και αποτελεσματικές, η τεχνολογία και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να χρησιμοποιηθεί και για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία της Νότιας Κορέας είναι η γήρανση του πληθυσμού και η έλλειψη εργατικού δυναμικού, έτσι νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Στις ιατρικές υπηρεσίες επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η νοημοσύνη μας μπορεί να επεκταθεί από την AI, πράγμα που σημαίνει ότι και τα προβλήματα ανισότητας μπορούν να επιλυθούν».

Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται ως μαγικό τραγούδι, αλλά στις καινοτόμες πόλεις και χώρες του μέλλοντος, η τεχνολογία θα αποτελέσει ένα απρόσκοπτο κομμάτι της παγκόσμιας ύπαρξής μας.

Υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης γύρω μας που πιθανότατα δεν συνειδητοποιούμε. Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα γίνει μια πραγματικότητα, όπως το κινητό τηλέφωνο- μέρος μιας γενικότερης υποδομής.

Continue Reading

FUTURE

Ιντερνετ των πραγμάτων: Ποιες λύσεις αποτυγχάνουν, ποιες είναι άμεσα εφαρμόσιμες

Published

on

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διατεθούν περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα του ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα τρία τέταρτα των σχεδίων IoT αποτυγχάνουν. Μια νέα ανάλυση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να σκεφτούν στρατηγικά ποιές λύσεις IoT μπορούν να αποφέρουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο και απόδοση των επενδύσεων.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέλυσε πάνω από 200 μελέτες και αντίστοιχα σύνολα λύσεων των τεχνολογιών IoT που δοκιμάστηκαν και αναπτύχθηκαν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Οι λύσεις IoT χωρίστηκαν σε έξι θεματικές ενότητες μεταξύ των πιο σημαντικών:

  • Έγκαιρη προειδοποίηση και πρόληψη των καταστροφών
  • Ασφάλεια των εργαζομένων, ευεξία και αποτελεσματικότητα
  • Παρακολούθηση της υγείας και θεραπεία ασθενών
  • Μεταφορά αγαθών και ανθρώπων
  • Διαχείριση καλλιεργειών και ζώων
  • Διαχείριση φυσικών πόρων (ενέργεια, νερό)

Σύμφωνα με τον Jeff Merritt, επικεφαλής του Διαδικτύου και συνδεδεμένων συσκευών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, “Το IoT έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει νέες οικονομικές ευκαιρίες και να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων – αλλά αυτό το μέλλον απέχει πολύ ακόμα. Χωρίς στρατηγική εστίαση και οδικό χάρτη, κινδυνεύουμε να σπαταλήσουμε τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα τα επόμενα χρόνια. Εστιάζοντας στις δοκιμασμένες λύσεις, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο που συνδέεται με αυτές τις νέες τεχνολογίες και να επιτύχουμε πιο συνεπή, θετικό αντίκτυπο.”

Τα ρομπότ δεν θα πάρουν όλες τις δουλειές

Σε αντίθεση με τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες αυτοματοποίησης και τον κίνδυνο του εκτοπισμού του εργατικού δυναμικού, οι λύσεις IoT που επισημάνθηκαν, επικεντρώνονται στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και όχι στην αντικατάστασή τους. Για παράδειγμα, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η έλλειψη ιατρών έχει προκαλέσει ανησυχία από την Ινδία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι λύσεις IoT που ενισχύουν την προληπτική φροντίδα και την έγκαιρη ανίχνευση των ασθενειών, είναι από τις πιο επίκαιρες και επεκτάσιμες λύσεις μέχρι σήμερα. Στη γεωργία, όπου η επισιτιστική ασφάλεια παραμένει μια συνεχώς παρούσα παγκόσμια πρόκληση, οι τεχνολογίες IoT μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να βελτιστοποιήσουν τη χρήση νερού και λιπασμάτων ή να διαχειριστούν τα ζώα.

Η Ασία επενδύει τα περισσότερα κεφάλαια στον τομέα του IoT

Ο κύριος όγκος των εξαιρετικά αποτελεσματικών λύσεων IoT αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες στην Κίνα και την ευρύτερη περιοχή της Ασίας, ιδίως όσον αφορά τον αυξανόμενο πληθυσμό και την ταχεία αστικοποίηση. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η Ανατολική Ασία γερνά γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου. Από το 1990 έως το 2017, ο πληθυσμός άνω των 40 ετών στην Ανατολική Ασία αυξήθηκε από 28% σε 48%. Παράλληλα, καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση πληθυσμών από αγροτικές σε αστικές περιοχές. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ο αστικός πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 500 εκατομμύρια άτομα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Αυτές οι τάσεις ασκούν αυξανόμενη πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στις αστικές υποδομές – περιοχές όπου το IoT έχει αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμο. Δεν αποτελεί έκπληξη που η Ασία οδηγεί σήμερα τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα.

Έξυπνες πόλεις και παραγωγή, αλλά όχι σαφείς λύσεις

Παρά τον πολλαπλασιασμό των τεχνολογιών στις έξυπνες πόλεις και τις κατασκευές, οι εμπειρογνώμονες διχάζονται σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο και την επεκτασιμότητα αυτών των λύσεων. Οι λύσεις των έξυπνων πόλεων που επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότητα σε επίπεδο συστήματος – όπως η παρακολούθηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο για τη βελτιστοποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης – φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση βραχυπρόθεσμα.

Στον τομέα της μεταποίησης, οι τεχνολογίες IoT που βελτιώνουν την ευεξία των εργαζομένων ξεχωρίζουν πάνω από τις λύσεις που εστιάζουν αποκλειστικά στην ενίσχυση των λειτουργιών του συστήματος. Αυτές οι λύσεις που βασίζονται στους εργαζόμενους περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογιών IoT για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, του φωτισμού και της ποιότητας του αέρα, καθώς και τη χρήση φορητών τεχνολογιών για την παρακολούθηση των συνθηκών υγιεινής των εργαζομένων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχημάτων και συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εργαζομένων .

Έχοντας εργαζόμενους που είναι υγιείς τόσο σωματικά όσο και διανοητικά και μπορούν να εργαστούν ενεργά είναι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.

Continue Reading

FUTURE

Βιοτσίπ: Η αυξανόμενη οικειότητα με την τεχνολογία μας μετατρέπει σε cyborgs;

Published

on

Νομίζετε ότι θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο; Τι γίνεται με το GPS στο αυτοκίνητό σας; Θα μπορούσατε να δουλέψετε χωρίς το smartwatch να σας υπενθυμίζει πόσο συχνά να σηκωθείτε από το γραφείο σας για να διατηρηθείτε υγιείς ή τις πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες της ημέρας, ώστε να ξέρετε πώς να ντυθείτε;

Η εμμονή μας με την τεχνολογία και τις πληροφορίες που παρέχει καθημερινά έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο των κινητών τηλεφώνων και smartwatches σε εμφυτευμένες καρδιακές οθόνες και τα Fitbits. Κάποτε οι καταναλωτές ήταν πολύ καχύποπτοι και απρόθυμοι για να αγοράσουν μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα, αλλά τώρα είναι πρόθυμοι να τοποθετήσουν αισθητήρες και άλλες φορητές τεχνολογίες στο σώμα τους. Με τη σειρά τους, οι εταιρείες αξιοποιούν αυτές τις συσκευές για να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τους πιθανούς πελάτες τους.

Η τελευταία μόδα

Σκεφτείτε το: Μεταφέρετε (και δημιουργείτε) μεγάλα ποσά δεδομένων παντού που πηγαίνετε με φορητές και εμφυτευμένες τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει συλλογή δεδομένων 24/7 για τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτές τις συσκευές, γεγονός που με τη σειρά του, τους βοηθά να δημιουργήσουν μια εικόνα 360 μοιρών για τους ασθενείς, τους αθλητές ή τους πελάτες που εξυπηρετούν με τα κατάλληλα προϊόντα, υπηρεσίες και εκστρατείες μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με έρευνες της Talend, μιας εταιρείας λογισμικού cloud & big data, το 33% των καταναλωτών διαθέτουν ήδη φορητά είδη όπως το Apple Watch ή έξυπνα ρούχα και άλλο ένα 30% αναμένεται να αγοράσουν εντός των επόμενων τριών ετών. Αυτές είναι πολλές νέες πηγές δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες – και μια πληθώρα εταιρειών πληροφορικής μπορεί να χρησιμοποιήσει για να καθορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών της.

Πώς χρησιμοποιούμε τα wearables

Ολοκληρώνοντας τη λίστα των σημερινών πιο συνηθισμένων περιπτώσεων χρήσης για τα wearables, είναι η υγειονομική περίθαλψη (57%), η ιδιωτικότητα (28%) και η ευκολία (20%), συμβάλλοντας στην ταχεία διάδοση και απορρόφηση αυτών των συσκευών.

Η υγειονομική περίθαλψη είναι η κορυφαία χρήση για εμφυτευμένες τεχνολογίες, με την εισαγωγή προηγμένων συσκευών παρακολούθησης όπως η εγκεκριμένη από τη FDA Medtronic και έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει με ακρίβεια τους παθολογικούς καρδιακούς παλμούς. Αυτή η συσκευή εμφυτεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και επικοινωνεί ασύρματα με την οθόνη κλίνης του ασθενούς, η οποία μεταφέρει τα δεδομένα στο δίκτυο Medtronic CareLink. Μόλις φορτωθούν τα δεδομένα, μπορούν να εκτελεστούν αλγόριθμοι για να προσδιοριστεί εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει βραδύτερους από τους μέσους καρδιακούς ρυθμούς, γεγονός που μπορεί να στερήσει τον εγκέφαλο και άλλα όργανα από το να πάρουν αρκετό οξυγόνο. Αυτή η προηγμένη χρήση ενσωματωμένων φορητών και μηχανικής μάθησης βοηθά τους γιατρούς να βρουν απαντήσεις σε ασθενείς με κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών για να διαχειριστούν καλύτερα ένα μεγάλο φάσμα ασθενών.

Εκτός της υγειονομικής περίθαλψης, η δεύτερη μεγαλύτερη χρήση για ενσωματωμένα φορέματα είναι η φυσική ασφάλεια. Αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν βιοτσίπ για να αντικαταστήσουν τα κλειδιά των καρτών και τους κωδικούς χειροκίνητης εισόδου για τους υπαλλήλους. Για παράδειγμα, η Three Square Market προσέφερε στους εργαζόμενους τέτοια εμφυτεύματα για να ψωνίσουν από την καφετέρια, να ανοίξουν πόρτες, να συνδεθούν με υπολογιστές και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα προγράμματα. Περίπου 50 υπάλληλοι υποβλήθηκαν στη διαδικασία, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι το τσιπ αξίζει, καθώς συμβάλλει στη διευκόλυνση των καθημερινών διαδικασιών. Αν και αυτό μπορεί να μοιάζει με μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή για πολλούς, για τους άλλους, τα βιοτσίπ είναι απλά ένας τρόπο για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Πρέπει να ανησυχείτε για τη συλλογή των πληροφοριών;

Ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται να δείχνουν ότι οι καταναλωτές εξοικειώνονται με την ψηφιακή εποχή, υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη για τις εταιρείες στο να κατανοούν τους διαφορετικούς τρόπους που απαιτούνται για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο πιθανό σενάριο που θα οδηγούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν τη συνεργασία με μια εταιρεία, είναι η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Στην πραγματικότητα, το 78% των καταναλωτών θέλουν να είναι βέβαιοι ότι έχουν πλήρη γνώση σε ότι κάνουν οι εταιρείες με τα δεδομένα τους. Όμως, καθώς η εμφυτευμένη και φορητή τεχνολογία γίνεται όλο και πιο κοινή και η τεχνολογία βελτιώνεται, η ανταλλαγή μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της ευκολίας θα αυξάνεται.

Δείτε το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας, όπου οι εμφυτευμένες επαφές θα σας επιτρέψουν να αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο γύρω σας με πρακτικούς τρόπους ή ένα μέλλον με εμφυτευμένα ακουστικά που μεταφράζουν γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Η ευκολία και η εμπειρία, θα σας οδηγήσουν να υιοθετήσετε την τεχνολογία που μπορεί να φορεθεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα παραδώσετε οικειοθελώς την ιδιωτική σας ζωή.

Σε ποιο σημείο της υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών θα μετατραπούμε σε cyborgs, καθοδηγούμενοι καθημερινά από τις εμφανείς και υποσυνείδητες πληροφορίες που μας τροφοδοτούνται μέσω ενσωματωμένων και εξωτερικών συσκευών; Η ημέρα της ολικής αυτοματοποίησης μπορεί να έχει φτάσει νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2018 PRESSCODE