Connect with us

BUSINESS TODAY

Μαζί, με στόχο την υγεία από την Alpha Bank

Editorial Team

Published

on

Ολοκληρώθηκε για το έτος 2016 τo κοινωνικό πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, στο πλαίσιο του οποίου, η Alpha Bank προσφέρει ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε ελληνικά νησιά για την ενίσχυση των τοπικών ιατρείων.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Άγονη Γραμμή Γόνιμη”. Ξεκίνησε το 2014, συνεχίστηκε το 2015 και διευρύνθηκε εφέτος, σε οκτώ ακόμη νησιά, στη Θάσο (8.4.2016), στην Άνδρο (14.4.2016), στην Τήνο (15.4.2016), στη Φολέγανδρο (22.4.2016), στην Κύθνο (26.4.2016), στη Σάμο (16.5.2016), στην Ικαρία (19.5.2016) και στους Φούρνους (26.5.2016).

Κύριοι στόχοι του κοινωνικού προγράμματος “Μαζί, με στόχο την υγεία” είναι η παροχή έμπρακτης υποστηρίξεως στο δύσκολο έργο που επιτελείται στα τοπικά ιατρεία καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, όσον αφορά σε θέματα υγείας. Από το 2014, οπότε και ξεκίνησε, έως και το Μάιο του 2016, το Πρόγραμμα έχει λάβει χώρα συνολικά σε είκοσι νησιά.

BUSINESS TODAY

Digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε

Editorial Team

Published

on

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοίνωσε τη διοργάνωση του σημαντικότερου Συνεδρίου για τη Ψηφιακή Οικονομία, digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, για τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Κεντρικός Ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Έναρξη των Εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο Συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στην ανάγκη για Εξωστρέφεια του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, τα Εργαλεία για την Χρηματοδότηση Καινοτόμων Προσπαθειών, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου Ανθρώπινου Δυναμικού που διαθέτει η χώρα, τη δημιουργία νέων ψηφιακών υποδομών, κυρίως στον τομέα των Ψηφιακών Επικοινωνιών, τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και τέλος, τις δυνατότητες για Βελτίωση της Λειτουργίας και των Παρεχόμενων Υπηρεσιών του Δημοσίου προς Πολίτες και Επιχειρήσεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Πολιτείας. Παράλληλα, ομιλητές, συμμετέχοντες και καλεσμένοι του συνεδρίου τοποθετούνται σε ένα γόνιμο διάλογο για τη Ψηφιακή Στρατηγική και την υλοποίηση της, που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το CEO Panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά το ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα. Οι επικεφαλής των εταιρειών από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συζητούν για το παρόν και κυρίως για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού επιχειρείν στην Ελλάδα, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα καινοτόμα projects νεοφυών επιχειρήσεων (startups), οι οποίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυό τους, μέσα από την επαφή με επιλεγμένους επενδυτές και funds αλλά και το δυναμικό κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του digital economy forum 2018 είναι να αναδείξει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τη στιγμή που, όπως επιβεβαιώνεται και διεθνώς, οι οικονομίες και οι εταιρείες που έχουν μετασχηματιστεί ψηφιακά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πρόοδο ως προς την αξιοποίηση των πόρων, την επιτάχυνση της καινοτομίας σε υπηρεσίες και προϊόντα και τη βέλτιστη τοποθέτηση τους στην αγορά, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών οδηγώντας σε ταχύτερη ανάπτυξη, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια και το digital economy forum 2018 αυτό ακριβώς έρχεται να καταδείξει”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας.

Continue Reading

BUSINESS TODAY

Hi-Tech EKO Mobility Rally

Editorial Team

Published

on

Η διεθνής εκδήλωση για ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικού καυσίμου αυτοκίνητα με την ονομασία «Hi-Tech EKO Mobility Rally» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 26-27 Μαΐου, τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ως χρυσός χορηγός της ανακηρύχθηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε και η εταιρεία ΕΚΟ ΑΒΕΕΠ.

Οι προετοιμασίες της εκδήλωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο Κανονισμός της εγκρίθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και δημοσιεύεται ήδη στην ιστοσελίδα http://www.heliev.gr μαζί με τη φόρμα της αίτησης συμμετοχής. Οι φίλοι οδηγοί ηλεκτρικών, υβριδικών και εναλλακτικού καυσίμου αυτοκινήτων που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και τα περίχωρά της. Στους νικητές από την κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκτός από τα προβλεπόμενα έπαθλα, θα απονεμηθούν και βαθμοί επιτυχίας που προσμετρούν στο Κύπελλο Εναλλακτικής Ενέργειας 2018 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA. Οι συμμετοχές ανοίγουν τη Δευτέρα 9 Απριλίου.

Continue Reading

BUSINESS TODAY

Η WIND για τέταρτη χρονιά στο TEDx University of Aegean στη Σύρο

Editorial Team

Published

on

Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι άτυποι κανόνες που έχουν θεσπίσει οι άνθρωποι για να συμβιώνουν δεν αρκούν για να διατηρούν τις ισορροπίες; Ποια απόφαση πρέπει να πάρουμε όταν βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο; Με αφετηρία αυτά τα ερωτήματα και θέμα #Norma, το τέταρτο TEDx University of Aegean κάλεσε 9 ομιλητές να εξερευνήσουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους.

Μεταξύ όσων βρέθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου και ανέβηκαν στη σκηνή του κατάμεστου θεάτρου «Απόλλων»  τη Κυριακή 11 Μαρτίου, ήταν και η πολυτάλαντη δημοσιογράφος Μαρίνα Καρπόζηλου για να περιγράψει πως οι νόρμες στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο διαμορφώνουν την αίσθηση του ‘’ανήκειν’’.

Καθώς το δημοσιογραφικό δαιμόνιο δεν την εγκαταλείπει ακόμα και όταν βρίσκεται σε ένα συνέδριο ως ομιλήτρια, η Μαρίνα αιφνιδίασε με την κάμερα όσους ξεκουράζονταν στο networking corner powered by WIND F2G στο Αρχοντικό Βελισσαρόπουλου. Δείτε όσα συζήτησαν στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του WIND F2G στο Facebook.

Η WIND, μέγας χορηγός της διοργάνωσης, από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διάδοση νέων ιδεών από  ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Όσοι βρέθηκαν στο τέταρτο TEDx University of Aegean μοιράστηκαν στιγμές από τη διοργάνωση στα social media με τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες του 4G Δικτύου της WIND, η πληθυσμιακή κάλυψη του οποίου αγγίζει στη Σύρο το 98,5%.

Περισσότερα για τη #Norma στο www.tedxuniversityofaegean.gr και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook . Επόμενη συνάντηση των TEDxsters το TEDx University of Crete στις 24 Μαρτίου 2018.

Continue Reading

Latest

NEWSDESK5 mins ago

Σε δυο φοιτητές από τα Σεπόλια η Προπτυχιακή Υποτροφία «Oneofakind» του Ιδρύματος Ωνάση

Η διαδικασία για την Ειδική Υποτροφία που θεσπίστηκε προς τιμήν των αδερφών Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε και ανέδειξε δύο επιτυχόντες! Ήταν Ιούνιος...

INSIGHTS1 hour ago

9ο Συνέδριο Ηγεσίας 2018

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας και τη Mercedes-Benz Ελλάς διοργάνωσαν το ιδιαίτερα επιτυχημένο 9th   Leadership...

BUSINESS TODAY2 hours ago

Digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοίνωσε τη διοργάνωση του σημαντικότερου Συνεδρίου για τη Ψηφιακή Οικονομία, digital economy...

BUSINESS TODAY3 hours ago

Hi-Tech EKO Mobility Rally

Η διεθνής εκδήλωση για ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικού καυσίμου αυτοκίνητα με την ονομασία «Hi-Tech EKO Mobility Rally» που διοργανώνεται στη...

PASSPORT5 hours ago

Το κοινό όραμα Σι Τζινπινγκ – Πούτιν πίσω από τη ΣινοΡωσική στρατηγική συνεργασία

Στις 17 και 19 Μαρτίου αντίστοιχα, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπινγκ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν επανεξελέγησαν, προαναγγέλλοντας...

BUSINESS TODAY6 hours ago

Η WIND για τέταρτη χρονιά στο TEDx University of Aegean στη Σύρο

Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι άτυποι κανόνες που έχουν θεσπίσει οι άνθρωποι για να συμβιώνουν...

PASSPORT8 hours ago

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας: Τα μέτρα της ΕΕ για την πρόληψη νέων επιθέσεων

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την πλειονότητα των ευρωπαίων πολιτών (80%) που ζητούν από την ΕΕ να κάνει περισσότερα για...

BUSINESS TODAY8 hours ago

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Πρωτοπόρος Οργανισμός στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Η Ευρωπαϊκή Πίστη κατατάχθηκε ως πρωτοπόρος Οργανισμός, αφοσιωμένος στην εφαρμογή και στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας,...

Presscode Newsletter

Facebook

Trending

Copyright © 2018 PRESSCODE