Connect with us

ARTS & LIVING

Ο κανιβαλισμός της δημιουργικότητας

Published

on

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο χώρος της τέχνης είναι ένας κόσμος πολυπλοκότητας, φινέτσας και δημιουργικότητας, ένα από τα υψηλότερα κοινωνικά επιτεύγματα των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, τα μεγαλύτερα έργα τέχνης κοσμούν σήμερα γκαλερί, μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την πνευματικότητα των δημιουργών τους.

Λοιπόν, αυτό ίσως να ίσχυε στο παρελθόν, γιατί σήμερα η τέχνη θεωρείται περιουσιακό στοιχείο –μια επένδυση όπως τα ακίνητα, οι μετοχές, τα ομόλογα, και τα πολύτιμα μέταλλα. Οι κορυφαίοι οίκοι δημοπρασιών και γκαλερί τέχνης του κόσμου έχουν εμπορευματοποιηθεί την αγορά έργων τέχνης. Ιδρύματα που παραδοσιακά δεν είχαν καμία σχέση με την τέχνη, όπως τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει funds τέχνης, καθαρά για επενδυτικούς σκοπούς.

Ο κόσμος της τέχνης έχει προσελκύσει μια σειρά από επιχειρηματικούς οπορτουνιστές, που βλέπουν την τέχνη μόνο ως μέσο κερδοσκοπίας. Έτσι, η αγορά της τέχνης υιοθετεί τα χαρακτηριστικά της αγοράς εμπορευμάτων, με ένα παγκόσμιο τζίρο που φτάνει τα 66 δισ. δολάρια και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και ενώ οι αγορές μετοχών έχαναν σταδιακά την αξία τους, οι τιμές της τέχνης αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα, η σύγχρονη τέχνη θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα μέσα για τη διατήρηση του πλούτου.

Εξαιρετικά πλούσιοι συλλέκτες ασκούν πίεση στις γκαλερί για να παράγουν περισσότερα έργα τέχνης συγκεκριμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι λειτουργούν ως εμπορικές μάρκες σε αυτή την αγορά. Οι συλλέκτες βρίσκονται σε έναν παροξυσμό, οδηγώντας την αγορά ακόμη υψηλότερα. Μερικοί λένε ότι αυτό είναι ακόμα μια φούσκα, ενώ οι υπερ-πλούσιοι, που είναι προστατευμένοι από τα σκαμπανεβάσματα των εθνικών αγορών και οικονομιών, απορρίπτουν τις αιτιάσεις.

Οι καλύτεροι σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως ο Damien Hirst και ο Jeff Koons, που τα έργα τους είναι από τα ακριβότερα, είναι ιδιοκτήτες και διευθυντές «εργοστασίων τέχνης». Μια τυπική δημιουργία ενός καλλιτέχνη μέσα σε αυτά τα εργοστάσια, γίνεται συνήθως χωρίς ο καλλιτέχνης να έρθει ποτέ σε επαφή με το έργο τέχνης. Ο καλλιτέχνης αναπτύσσει την ιδέα του σε μια τεχνική ομάδα, η οποία αναλαμβάνει με τη βοήθεια υπολογιστικών μοντέλων τη δημιουργία. Πολλές φορές δεν υπάρχουν καν προσχέδια των καλλιτεχνών, αλλά απλά ένα αντικείμενο, όπως κάνει για παράδειγμα ο Jeff Koons, ο οποίος βρίσκει αντικείμενα και σουβενίρ από καταστήματα δώρων και παιχνιδιών και τα μετατρέπει σε εξωφρενικά έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έτσι, το μικρό παιχνίδι γίνεται ένα λαμπερό αντικείμενο 2.5 μέτρων από ανοξείδωτο χάλυβα που μπορεί να πωληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει μια ακόμα νεώτερη τάση που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα έργα των πολύ νέων καλλιτεχνών, ενδεχομένως ακόμη και πριν από την πρώτη ατομική τους έκθεση. Αυτοί οι καλλιτέχνες καθοδηγούμενοι από τις γκαλερί, που συμμετέχουν πολύ ενεργά στην ανάπτυξη θεματολογίας, την οργάνωση παραγωγής, δημιουργώντας ένα κύκλο κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι συλλέκτες αγοράζουν μαζικά αυτά τα έργα: εκατό, διακόσια ή ακόμη και τριακόσια κομμάτια σε έναν χρόνο, με την ελπίδα των τεράστιων κερδών στο μέλλον. Σε αυτό το κλίμα της παραγωγής τέχνης, η τέχνη δημιουργείται ως εμπόρευμα, όπου η παραγωγή οδηγείται με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία κέρδους. Ο ορισμός της καλής τέχνης είναι η εμπορεύσιμη και ο ορισμός ενός καλού καλλιτέχνη είναι ο πλέον εμπορικός.

Αυτό βέβαια διαστρεβλώνει πλήρως την εκτίμηση της τέχνης και αφαιρεί ολόκληρο το σκοπό της δημιουργίας της τέχνης, αντικαθιστώντας τον με οικονομικές προσδοκίες.

Ωστόσο, οι νέοι αγοραστές της σύγχρονης τέχνης, που προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο που βασίζεται σε εντελώς διαφορετικά πρότυπα, έφερε μαζί του εντελώς νέες τεχνικές διαχείρισης που χρησιμοποιούνται σε άλλους τομείς, όπως η ακίνητη περιουσία, οι εμπορικές συναλλαγές, κλπ. Μπορούν να εκληφθούν ως ασυμβίβαστες με τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Νέες μέθοδοι χρησιμοποιούνται, όπως ο εκφοβισμός ή ο εξαναγκασμός των καλλιτεχνών σε μονόπλευρες συμβάσεις, χρησιμοποιώντας νομικές και άλλες υπηρεσίες που ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων υποθέσεων έρχεται στο φως και δείχνει τη σκοτεινή πλευρά του εμπορευματοποιημένου κόσμου της τέχνης.

Για να το θέσω απλά, η εμπορευματοποίηση του τελευταίου τμήματος της κοινωνίας που είχε τη δυνατότητα να παράγει δημιουργικούς στοχαστές, οι οποίοι δεν κατευθύνονται από κερδοσκοπικές οικονομικές προθέσεις, εξαλείφεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο οι αφιλοκερδώς σκεπτόμενοι άνθρωποι μπορεί να είναι η «πυξίδα» της κοινωνίας. Οι καλλιτέχνες μέσα στους αιώνες είχαν ενεργό ρόλο στις νέες ιδέες, τις προσδοκίες, και τα γεγονότα που συνέβαιναν γύρω τους. Αυτό το τελευταίο προπύργιο της πνευματικής ελευθερίας χάνεται, όταν οι εξαιρετικά πλούσιοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο. Οι δημιουργικοί άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης σκέψης, σήμερα ελέγχονται και κατευθύνονται από οικονομικά συμφέροντα, από την πρώτη στιγμή της όποιας επαγγελματικής τους επιτυχίας.

Που θα μας οδηγήσει αυτό;

Είμαστε όλοι επιβάτες σε ένα πλοίο με τέλειες τεχνολογίες, τέλεια πληρώματα, και τέλεια διαχείριση. Ωστόσο, σε αυτό τον τέλειο κόσμο δεν θα υπάρχει κανείς που θα μπορεί να αμφισβητήσει τη γέφυρα και την κατεύθυνση που ταξιδεύει το πλοίο.

ARTS & LIVING

Πάρης Γιαχουστίδης Comments in red

Editorial Team

Published

on

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου πραγματοποιεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 8.30 το βράδυ την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Πάρη Γιαχουστίδη.

O Peter Ungeheuer έγραψε για το έργο του Πάρη Γιαχουστίδη

“Από εδώ”Ο Πάρης Γιαχουστίδης, γεννημένος στην Ελλάδα, μετακόμισε στη Γερμανία αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη. Στο Βερολίνο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και βρισκέται επίσης σ’ένα κύριο έτος σπουδών στη Γερμανία. Νέες προοπτικές, νέες τεχνικές εκμάθησης, διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και στυλ. Ο ίδιος όμως φτάνει με βάσεις της δικής του αρτίστικης γλώσσας που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στο καινούργιο αυτό περιβάλλον.

Έχει μια συναισθηματικά απομακρυσμένη προσέγγιση των θεμάτων του όσον αφορά στα σχέδια και στους πίνακες του. Προκειμένου να προσεγγίσουμε τη τέχνη του Γιαχουστίδη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την ηλικία του. Είναι νεότερος του παγκοσμίου ιστού, οι πρώτοι μπλόγκερς είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους πριν καν γεννηθεί, οι υπηρεσίες της Google εμφανίστηκαν κατά τη βρεφική του ηλικία και πιθανότατα να ήταν πολύ μικρός ακόμα για να έχει από την αρχή λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter. Οπότε, είναι αρκετά τυπικό για έναν τόσο εξοικιωμένο με το ίντερνετ, να επιδρά ο διαδικτυακός κόσμος αρκετά τη ζωή του. Όπως εξίσου παίζει σημαντικό ρόλο και στη τέχνητου. Δουλεύει λιγότερο με την κλασσική λογοτεχνία ή με την παρατήρηση παρά μεκομμάτια πληροφοριών ή εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στη δουλειά του δεν είναι προσωπικά, αλλά ανήκουν σε άλλους ανθρώπους. Δεν προσπαθεί να τα καταλάβει ή να συμπάσχει πλήρως μ’αυτά, αλλά η διαδικασία της προσέγγισης του αυτής ολοκληρώνεται μετην προβολή της προοπτικής του ή με μια υπερβολή με άλλα συναισθήματα.

Η απόσταση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στο περιεχόμενοτωνέργωντου επιτρέπει τη συγχώνευση ρεαλιστικών και ιδεαλιστικών προοπτικών σε μια δουλειά, τόσο τεχνικά όσο και θεματικά. Αυτό προετοιμάζει το έδαφος για παιχνιδιάρικα και χιουμοριστικά στοιχεία, τα οποία είναι χαρακτηριστικά στη δουλειά του Γιαχουστίδη. Δεν μας εφοδιάζει με συγκεκριμένες δηλώσεις ή με τις προσωπικές του γνώσεις, αντιθέτως θέτει ερωτήματα για την κοινωνία μας, το να ζούμε ως σύνολο ή η προβολή της αυτού εικόνας μας σ’αυτήν. Που μπορεί να είναι η δικιά μας ή οι πιο «αφελείς» κοινωνίες, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αυτόν.

Με αυτό τοντρόπο, οιφιλοδοξίεςενός καλλιτέχνηείναι να δημιουργήσειτοδικό τουσύμπαν αισθητικών αμφισβητώντας και τιςδύοκλασσικέςσυνήθειες προβολής και τιςτεχνικέςτου street art για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και κάτι οικείο στα μάτια μας. Από μια γερμανική και από μια ελληνική προοπτική, από δω και από’κει…

μετάφραση: Μαρία Άννα Δημητρίου

Continue Reading

ARTS & LIVING

“Δον Κιχώτης” του Μιχαήλ Θερβάντες

Editorial Team

Published

on

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση, μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης “‘Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” και τη συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ (Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro, International Festival of Theatre Butrinti 2000), παρουσιάζει την δεύτερη της παραγωγή, τον “Δον Κιχώτη” του Μιχαήλ Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, στο Από Μηχανής Θέατρο από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 10 μόνο παραστάσεις μέχρι την Τρίτη 3 Απριλίου.

Σε μια εποχή όπου όλα αναθεωρούνται και επανατοποθετούνται, οι κωμικοτραγικές φιγούρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Η πορεία του Δον Κιχώτη, είναι η πορεία του ανθρώπου για την αναζήτηση της ψυχής του. Θυσιάζει το υλικό και πρόσκαιρο, για το πνευματικό και το αιώνιο. Ρωτάει ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ένας Ισπανός φιλόσοφος – συγγραφέας:

“Τι κληροδότησε ο Δον Κιχώτης στον πολιτισμό;”

“Τον δονκιχωτισμό” απαντά ο ίδιος. Έννοια στην οποία βασίστηκε η ομάδα και ο σκηνοθέτης για να δημιουργήσουν αυτή την παράσταση.

Οι πέντε ηθοποιοί, επηρεασμένοι από την ισπανική κουλτούρα, με όπλο την αθωότητα, τη σωματικότητα, τον λόγο, τη μουσική και την φαντασία τους, άλλοτε ως ρόλοι και άλλοτε ως αφηγητές, λένε την ιστορία του ονειροπόλου ιδαλγού από τη Μάντσα.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Continue Reading

ARTS & LIVING

Ο χορός είναι η ζωή μου: 12 από τους καλύτερους χορευτές της Ρωσίας

Editorial Team

Published

on

Μια σπουδαία παραγωγή που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται και στην Αθήνα. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων Η λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα κ.ά.

Συμμετέχουν 12 από τους καλύτερους χορευτές της Ρωσίας, από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

Τίτλος της «Ο χορός είναι η ζωή μου». Πρόκειται για μια φράση που ακούμε συχνά από τους χορευτές μπαλέτου. Όπως έλεγε η διάσημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια: «Το μπαλέτο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το μπαλέτο, πρέπει να ξεκινήσει από παιδί. Με όλες τις άλλες τέχνες μπορεί να ασχοληθεί και αργότερα… Όταν πρωτοπήγα να μάθω μπαλέτο, ήμουν οκτώ χρόνων. Στα 18 μου ήμουν ήδη στη σκηνή του Μπολσόι. Ο χορός είναι όλη μου η ζωή..»

Το ίδιο αναφέρουν σχεδόν όλοι οι χορευτές. Το ίδιο πιστεύουν και τα αστέρια του μπαλέτου που θα δούμε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, 20-22 Απριλίου!

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή κορυφαίων στιγμών από τις πιο διάσημες χορογραφίες κλασικού μπαλέτου, δίπλα σε φράσεις που εξηγούν γιατί ο χορός είναι για τους χορευτές το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της Τέχνης.

Τα πιο διάσημα pas de deux του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την Λίμνη των κύκνων, αλλά και από την Ωραία Κοιμωμένη ή τη Ζιζέλ, συνδυάζονται με σπουδαίες φράσεις διασημοτήτων του χορού, όπως του Ρούντολφ Νουρέγεφ που έλεγε: «Το pas de deux είναι ο σπουδαιότερος διάλογος αγάπης…» ή «Ζεις για όσο διάστημα χορεύεις.. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο χορός, και πριν μαραθεί το σώμα μου, θα συνεχίσω να χορεύω μέχρι την τελευταία στιγμή, να πίνω την κάθε χορογραφία μέχρι την τελευταία σταγόνα..»

Οι 12 χορευτές, τα έξι μαγικά ζευγάρια που θα δούμε στην Αθήνα συγκαταλέγονται στους καλύτερους πρώτους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, που είναι τα μεγαλύτερα θέατρα της Ρωσίας και από τα σπουδαιότερα του κόσμου.

Από το θέατρο Μπολσόι θα απολαύσουμε το ζευγάρι Μαρία Αλεξάντροβα και Βλαντισλάβ Λαντραντόφ. Και οι δύο είναι πρώτοι χορευτές του διάσημου μπαλέτου της Μόσχας.  Η Αλεξάντροβα, διάσημη πλέον σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε από τους New York Times «το φωτεινό αστέρι της νέας γενιάς χορευτών του Μπολσόι». Ο σύντροφός της και στη ζωή, Λαντραντόβ, έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου δίπλα στη Ζαχάροβα και σε άλλα μεγάλα αστέρια του ρωσικού μπαλέτου και είναι από τους καλύτερους πρίγκιπες στις παραστάσεις Καρυοθραύστης και Η λίμνη των κύκνων του Μπολσόι.

Ένα άλλο ζευγάρι από το θέατρο Μπολσόι αποτελείται από τον πρώτο χορευτή Αλεξάντρ Βολτσκόφ και τη σολίστ Αναστασία Γκοριάτσεβα. Ο Βολτσκόφ υπήρξε βασικός χορευτής στις παραστάσεις του Καρυοθραύστη του Γιούρι Γκριγκορόβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Θεωρείται από τους καλύτερους σολίστ του Μπολσόι, με βραβεύσεις σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς χορού. Η Γκοριάτσεβα αποτελεί ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του χορού, και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Rising star σε μεγάλους διαγωνισμούς.

Το τρίτο ζευγάρι από το Μπολσόι που θα χαρούμε στην Αθήνα είναι ο ο πρώτος χορευτής Ρουσλάν Σκβορτσκόφ  και η σολίστ Ξένια Ζιγκάνσινα. Ο Σκβορτσκόφ είναι από τους βασικούς σολίστ του Μπολσόι, με σπουδαίες ερμηνείες σε μεγάλους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 2011 κέρδισε τον τίτλο Star στον μεγάλο διαγωνισμό του πλέον έγκυρου περιοδικού για το μπαλέτο στον κόσμο, του Ballet. Η Ζιγκάνσινα είναι ένα από τα νέα αστέρια του διάσημου θεάτρου και εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της ως Ζιζέλ.

Από το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, το πρώτο ζευγάρι αποτελείται από τους πρώτους σολίστ Φίλιπ Στέπιν και Εκατερίνα Οσμόλκινα. Ο Στέπιν αποτελεί βασικό σολίστ του Μαριίνσκι στις περιοδείες του διάσημου μπαλέτου σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο και την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Η Οσμόλκινα έχει κερδίσει σπουδαία βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού και έχει βραβευτεί με τον τίτλο της «Μεγάλης Καλλιτέχνιδος της Ρωσίας».

Το δεύτερο ζευγάρι από το θέατρο Μαριίνσκι αποτελείται από τους πρώτους σολίστ Κονσταντίν Σβέρεφ και Κριστίνα Σαπράν. Ο Σβέρεφ έχει κερδίσει αρκετά πρώτα βραβεία και ακολουθεί το μπαλέτο σε περιοδείες από την Αμερική μέχρι την Ασία. Η Σαπράν, από τα νέα αστέρια του διάσημου μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στις περιοδείες του Μαριίνσκι σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Το 2015, στην Όπερα του Παρισιού, ερμήνευσε Νικία στην παράσταση Μπαγιαντέρα του Ρούντολφ Νουρέγεφ.

Το τρίτο ζευγάρι από το θέατρο Μαριίνσκι αποτελείται από πρώτο χορευτή Τιμούρ Ασκέροβ και τη σολίστ Οξάνα Μποντάρεβα. Ο Ασκέροβ είναι πρώτος χορευτής  με βραβεία σε διαγωνισμούς χορού σε όλο τον κόσμο. Η Μποντάρεβα, από νέα αστέρια του μπαλέτου, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό νέων ταλέντων του μπαλέτου 2008, αλλά και σε μεγάλους διαγωνισμούς χορού σε όλο τον κόσμο.

Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux, καθώς και αποσπάσματα από τις παραστάσεις: H λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Ραϋμόντα, Μπαγιαντέρα, Ο θρύλος της αγάπης, Κουρσάρος, Σεχραζάντ.

12 χορευτές που θα μιλήσουν με το σώμα τους και με τη διεθνή γλώσσα του κλασικού μπαλέτου θα αναφωνήσουν «Ο χορός είναι η ζωή μου..»

Continue Reading

Latest

BUSINESS TODAY31 mins ago

Η WIND για τέταρτη χρονιά στο TEDx University of Aegean στη Σύρο

Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι άτυποι κανόνες που έχουν θεσπίσει οι άνθρωποι για να συμβιώνουν...

PASSPORT2 hours ago

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας: Τα μέτρα της ΕΕ για την πρόληψη νέων επιθέσεων

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την πλειονότητα των ευρωπαίων πολιτών (80%) που ζητούν από την ΕΕ να κάνει περισσότερα για...

BUSINESS TODAY3 hours ago

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Πρωτοπόρος Οργανισμός στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Η Ευρωπαϊκή Πίστη κατατάχθηκε ως πρωτοπόρος Οργανισμός, αφοσιωμένος στην εφαρμογή και στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας,...

BUSINESS TODAY4 hours ago

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανεβάζει τον πήχη στη διαχείριση υδάτινων πόρων

Στρατηγικός στόχος ο περιορισμός της επίπτωσης της παραγωγικής δραστηριότητας στο περιβάλλον «Κάθε σταγόνα μετράει»: σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η δέσμευση...

BUSINESS TODAY21 hours ago

Η Wind Ελλάς “Sustainability Leader 2017”

« η επικοινωνία και η τεχνολογία είναι σήμερα τα εργαλεία εξέλιξης των συνθηκών των ανθρώπων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»...

BUSINESS TODAY23 hours ago

COSMOTE: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE Με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.500 μαθητών και πάνω από 800...

BUSINESS TODAY24 hours ago

Προστατεύουμε το Περιβάλλον με την ΑΒ Βασιλόπουλος

H AB Βασιλόπουλος, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ευαισθησία της για το περιβάλλον, με μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση με...

BUSINESS TODAY1 day ago

Τέσσερα βραβεία για τη Celestyal Cruises στα Tourism Awards 2018

Η Celestyal Cruises, κατέκτησε τέσσερα σημαντικά βραβεία στα Tourism Awards 2018, σηματοδοτώντας την αξία των αδιάκοπων προσπαθειών της εταιρείας να...

Presscode Newsletter

Facebook

Trending

Copyright © 2018 PRESSCODE