Connect with us

TECH

Η τάση BYOD είναι ήδη εδώ

Published

on

Όλο και περισσότεροι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο επιτρέπουν στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις δικές τους φορητές συσκευές για να εργαστούν έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας από οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, με οποιαδήποτε συσκευή.

Το φαινόμενο BYOD άρχισε να κερδίζει έδαφος γύρω στο 2007, όταν τα στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έφεραν τις πρώτες προσωπικές φορητές συσκευές (smartphones και tablets) στο χώρο εργασίας. Από τότε, η τάση BYOD έχει μεγάλη απήχηση, καθώς οι εργαζόμενοι άρχισαν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ευελιξίας και οι εργοδότες είδαν αύξηση της παραγωγικότητας αφού είχαν επιτρέψει στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι.

Η συμπεριφορά των εργαζομένων και των εργοδοτών
Η εταιρεία Cisco πρόσφατα αποκάλυψε ότι το 95% των ατόμων που σχετίζονται με την πληροφορική και των προέδρων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν ότι οι  επιχειρήσεις τους επιτρέπουν στους εργαζόμενους να έχουν τις δικές τους συσκευές με κάποιο τρόπο. Η έρευνα συνεχίζεται και αναφέρει την επιθυμία των εργαζομένων να χρησιμοποιούν την αγαπημένη τους συσκευή οπουδήποτε, και τη δυνατότητα να διεξάγουν προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες οποιαδήποτε στιγμή, ως μία εκ των κορυφαίων λόγων που η πολιτική BYOD έχει τέτοια απήχηση. Τα στελέχη φαίνονται ενθουσιασμένα για τη χρήση των προσωπικών τους συσκευών στο χώρο εργασίας τους, με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 33% των εργαζομένων ηλικίας μεταξύ 20 και 29, να δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί κανένα κανόνα, ο οποίος θα απαγορεύει το BYOD.

Παρά τα χρόνια της ανεξέλεγκτης διάδοσης του BYOD, ορισμένοι εργοδότες αρχίζουν να αμφισβητούν την ύπαρξη βιώσιμου οικονομικού οφέλους.  Για παράδειγμα, η τεχνολογική ανάλυση της Gartner αναφέρει ότι ενώ το BYOD μπορεί να μειώσει το κόστος, τυπικά αυτό δεν συμβαίνει. Η Gartner επιχειρηματολογεί ως εξής: «Καθώς οι  επιχειρήσεις φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες στις φορητές συσκευές ωστόσο το κόστος του λογισμικού, των υποδομών, της τεχνικής υποστήριξης και των σχετικών υπηρεσιών θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.”

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες εταιρείες υποστηρίζουν ότι η  εφαρμογή μιας BYOD πολιτικής μπορεί να σώσει από τις επιχειρήσεις πάρα πολλά χρήματα και  ότι αυτοί έχουν τον τρόπο να το υποστηρίξουν αυτό. Για παράδειγμα, η VMware υποστηρίζει ότι εξοικονόμησε 2.000.000 δολάρια από τη μετάβαση σε μια BYOD πολιτική που απαιτούσε από  τους εργαζόμενους να αγοράσουν τις δικές τους συσκευές και να βασίζονται στους δικούς τους παρόχους φορητής επικοινωνίας για την υποστήριξη των πελατών.

Χρειάζεται  το τμήμα ΙΤ της επιχείρησης να παίξει το ρόλο του «κακού» αστυνομικού;
Παρά τις δυνατότητες για εξοικονόμηση κόστους που παρέχονται από το BYOD, πολλοί δικηγόροι φοβούνται ότι επιτρέποντας στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές για εταιρικούς σκοπούς, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των προκλήσεων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ιδιοκτησίας και της ασφάλειας. Αυτή η άποψη συχνά τους τοποθετεί στην διόλου αξιοζήλευτη θέση να είναι οι μόνοι που διαφωνούν με τα υπόλοιπα στελέχη προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα από τη θέσπιση μιας προσέγγισης BYOD.

Στην πραγματικότητα, οι εναλλακτικές προσεγγίσεις παρουσιάζουν πολλά παρόμοια ζητήματα με αυτά του BYOD ,έτσι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι και τα οφέλη από οποιοδήποτε φορητή προσέγγιση. Για παράδειγμα, οι εργοδότες που δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές για την εργασία τους παρέχουν συχνά ιδιόκτητα συστήματα ως εναλλακτική λύση. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι εργαζόμενοι σχεδόν πάντα χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές τόσο για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους (είτε επιτρέπεται είτε όχι), ανοίγοντας έτσι πολλά από τα ίδια νομικά θέματα για την ασφάλεια και τους κινδύνους των δεδομένων.

Μια πολιτική με εταιρικές συσκευές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ενστάσεων που βασίζονται στην ιδιωτικότητα όταν η πρόσβαση σε αυτές και στο περιεχόμενό τους απαιτείται από τον εργοδότη. Ωστόσο, αυτοί οι κίνδυνοι  που σχετίζονται με την απώλεια δεδομένων και την κλοπή δεν αποβάλλονται ανεξάρτητα από την κυριότητα  της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι κάθε περαιτέρω σταδιακή μείωση των κινδύνων που έχουν αποκτηθεί από την πολιτική συσκευών που εφαρμόζει ο κάθε εργοδότης πρέπει να σταθμίζεται έναντι του ποσού των χρημάτων που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί από την εφαρμογή μιας πολιτικής BYOD. Με άλλα λόγια, ο νομικός σύμβουλος πρέπει να καταλάβει ότι η κυριότητα της συσκευής (εργαζόμενος έναντι του εργοδότη) δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό μιας πολιτικής χρήσης φορητής συσκευής.

Η σημερινή πραγματικότητα έγκειται στο γεγονός  ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν να μπορούν να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές για επαγγελματική και προσωπική χρήση, ανεξάρτητα από το αν η συσκευή ανήκει  στον εργοδότη ή τον εργαζόμενο. Ομοίως, πολλοί εργοδότες πιστεύουν ότι παρέχοντας στους εργαζομένους την ευελιξία της χρήσης των φορητών συσκευών για επαγγελματική και προσωπική χρήση αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Ευτυχώς για τους νομικούς συμβούλους, οι νέες φορητές τεχνολογίες σε συνδυασμό με εσωτερικές πολιτικές από τους οργανισμούς τους παρέχουν την ευελιξία να εφαρμόσουν την φορητή  προσέγγιση  που νομίζουν ότι είναι πιο οικονομική, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο. Με άλλα λόγια, ο νομικός σύμβουλος έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος της λύσης του οργανισμού και να σταματήσει να θεωρείται ο «κακός» αστυνομικός όταν πρόκειται να συζητηθεί η εφαρμογή μιας στρατηγικής που αφορά τις φορητές συσκευές.

Κάνοντας την αρχή
Παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις σχετικά με το πότε και το πώς θα αναπτυχθούν οι φορητές συσκευές  είναι συνήθως δευτερευούσης σημασίας για τα τμήματα πληροφορικής, η αντιμετώπιση των συνεπειών που απορρέουν από τη χρήση των φορητών συσκευών συνήθως αφήνεται στον νομικό σύμβουλο. Πολλές φορές τα προβλήματα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν με το σωστό σχεδιασμό και τη συμβολή του νομικού τμήματος.

Δυστυχώς, το νομικό τμήμα συχνά παραβλέπεται καθώς δεν θεωρείται τμήμα των αποφάσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις στην  τεχνολογία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο νομικός σύμβουλος πρέπει να επιδιώξει ενεργά να γίνουν κατανοητοί και να αντιμετωπισθούν οι πιθανοί κίνδυνοι και τα έξοδα που συνδέονται με τη χρήση των φορητών  συσκευών όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

TECH

Στο μικροσκόπιο το Facebook για την υπόθεση παραβίασης δεδομένων

Editorial Team

Published

on

Κατάχρηση δεδομένων των χρηστών του Facebook

«Με ανησυχούν ιδιαιτέρως οι ισχυρισμοί ότι η Cambridge Analytica συγκέντρωσε πληροφορίες από λογαριασμούς Facebook χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών του, εκθέτοντας βασικά δεοντολογικά ζητήματα γύρω από την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα των ισχυρών ψηφιακών πλατφορμών», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι. «Αυτό το περιστατικό συνιστά κάτι περισσότερο από μια απλή παραβίαση δεδομένων. Πρόκειται για μια παραβίαση εμπιστοσύνης που μπορεί να απειλήσει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας».

«Έχω προσκαλέσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις, επειδή είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών και να διασφαλίσουμε την έγκυρη ενημέρωσή τους, ειδικά όσον αφορά ευαίσθητα θέματα όπως είναι η προστασία των δεδομένων».

Η εταιρεία Cambridge Analytica που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα δεδομένα εκατομμυρίων ψηφοφόρων για να διαμορφώσει εξατομικευμένες πολιτικές διαφημίσεις στα πλαίσια των αμερικάνικων εκλογών.

Τι μπορεί να κάνει το Κοινοβούλιο

Στις 12 Απριλίου ο κ. Ταγιάνι και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αναμένεται να πάρουν αποφάσεις γύρω από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μία επιλογή είναι να προσκαλέσουν σε σύνοδο ολομέλειας τον Ζούκερμπεργκ και άλλους εκπροσώπους ηλεκτρονικών εταιρειών προκειμένου να ερωτηθούν απευθείας από τους ευρωβουλευτές.

Οι ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να εγκρίνουν ψήφισμα με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάχρησης δεδομένων. Το Κοινοβούλιο μπορεί επίσης να επιλέξει τη σύσταση προσωρινής επιτροπής για να εξετάσει τους ισχυρισμούς και τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Τι έχει κάνει το ΕΚ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής; 

Το Κοινοβούλιο πάντα επιδίωκε να συνδυάσει την ασφάλεια με την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων. Έχει υιοθετήσει ψηφίσματα σχετικά με την χρήση δεδομένων από τις καταστάσεις των επιβατών (PNR) για την πρόληψη και δίωξη τρομοκρατικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων, την εξόρυξη δεδομένων και την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο.

Οι ευρωβουλευτές έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες διαβίβασης δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, καλώντας το 2014 σε αναστολή των Αρχών Ασφαλούς Λιμένα και εγείροντας ανησυχίες, το 2017, για τις δραστηριότητες εποπτείας των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έχει επιπλέον ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε αξιολόγηση της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής ΕΕ – ΗΠΑ όσον αφορά δεδομένα που διαβιβάζονται για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Επικείμενη νομοθεσία

Οι αποκαλύψεις για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων του Facebook έρχονται στο φως λίγο πριν τεθεί σε ισχύ, τον Μάιο, ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΓΚΠΔ θέτει νέους κανόνες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ και παρέχει στους πολίτες μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων. Η νομοθεσία τους δίνει επίσης το δικαίωμα να ενημερώνονται για τυχόν υποκλοπές των προσωπικών τους δεδομένων και να αντιτάσσονται στην κατάρτιση προφίλ βάσει αυτών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να ενισχύσει την προστασία των χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών μέσα από την αναθεώρηση της οδηγίας e-Privacy για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (2002). Στόχος, η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας, εμπιστευτικότητας και ασφάλειας για τα εργαλεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών όπως το Messenger, το WhatsApp και το Skype.

Προτείνει επίσης τον αυστηρότερο περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εκτός από αυτόν για τον οποίο έχουν συσταθεί και ότι τα λεγόμενα «meta-data» – πληροφορίες που αφορούν τους  κληθέντες αριθμούς, επισκεπτόμενες ιστοσελίδες και γεωγραφικές τοποθεσίες – αντιμετωπίζονται ως εμπιστευτικές και δεν μπορούν να διαβιβαστούν σε τρίτους.

Continue Reading

TECH

Πώς να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του Wi-Fi στο σπίτι σας

Published

on

Στο σημερινό συνδεδεμένο κόσμο είναι σχεδόν αδιανόητη η καθημερινότητα χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο και για πρακτικούς λόγους τα περισσότερα νοικοκυριά χρειάζονται ασύρματη συνδεσιμότητα, για να μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν πλήρως τις συσκευές που διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, φορητούς υπολογιστές, tablet, τηλεοράσεις, κάμερες ασφαλείας κλπ.

Ωστόσο, με τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών που απαιτούν πρόσβαση στο δίκτυό σας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και την ποιότητα της ίδιας της σύνδεσης, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην απόδοση του δικτύου Wi-Fi.

Αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ποιότητα και την ταχύτητα του οικιακού σας δικτύου Wi-Fi.

Χρησιμοποιήστε σύγχρονη τεχνολογία Wi-Fi 

Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να βελτιώσετε την απόδοση του δικτύου σας εάν χρησιμοποιείτε παλιά τεχνολογία. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές και το router σας είναι όλα συμβατά με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του δικτύου.

Βελτιώστε την ασφάλεια του δικτύου

Ανανεώστε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας και ενεργοποιείτε την κρυπτογράφηση WPA2, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η τοποθεσία έχει σημασία

Η τοποθέτηση του router σας σε μια ανοιχτή κεντρική περιοχή είναι πιθανό να δημιουργήσει ένα καλύτερο σημείο πρόσβασης σε όλο το σπίτι. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους τοίχους και ότι μπορεί να εμποδίσει μια σαφή μετάδοση σήματος σε όλο το σπίτι. Ένα καλώδιο ethernet και κλιπ καλωδίων είναι όλα όσα χρειάζεστε για να μετακινήσετε το δρομολογητή από το σημείο σύνδεσης σε μια πιο φιλική προς το σήμα τοποθεσία.

Τακτική επανεκκίνηση του router

Όπως σε πολλές συσκευές, μια τακτική επανεκκίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας. Ένα router που τρέχει συνεχώς επεξεργάζεται πολλά δεδομένα και ακόμη και σε κανονική λειτουργία ορισμένα δεδομένα μπορεί να καταστραφούν. Μια επανεκκίνηση μπορεί να απορρίψει αυτά τα σφάλματα και να σας επιτρέψει να συνεχίσετε τις εργασίες από την αρχή.

Ενημερώστε τις συνδεδεμένες συσκευές σας

Κάθε συσκευή που είναι ενεργά συνδεδεμένη στο δίκτυό σας εξαντλεί το διαθέσιμο εύρος ζώνης. Όταν το λειτουργικό σύστημα μιας συσκευής δεν είναι ενημερωμένο, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των άλλων συσκευών που έχετε συνδέσει στο σπίτι σας. Ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις λογισμικού και συνδεσιμότητας για να βελτιώσετε τις ταχύτητες και να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας.

Continue Reading

TECH

Διατραπεζικές συναλλαγές μέσω IRIS από το κινητό

Published

on

Την δυνατότητα για άμεσες διατραπεζικές μεταφορές χρημάτων μέσω του κινητού τηλεφώνου εντός Ελλάδας δίνει η online υπηρεσία πληρωμών IRIS, που υποστηρίζεται από τη ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα) και συμμετέχουν οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλης Παναγιωτίδης μιλώντας στο συνέδριο Digital Banking, η διατραπεζική υπηρεσία IRIS Online Payments, υποστηρίζει άμεσες πληρωμές μεταξύ πελατών των τραπεζών που συμμετέχουν στο σύστημα IRIS Online Payments, χωρίς την ανάγκη ο εντολέας να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του δικαιούχου (IBAN), αλλά με χρήση εναλλακτικού αναγνωριστικού στοιχείου (π.χ. αριθμός κινητού τηλεφώνου για πληρωμές προς ιδιώτες ή ΑΦΜ για πληρωμές προς εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες). Η άμεση πληρωμή ενεργοποιείται από τον εντολέα και ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων, με αντίστοιχη ενημέρωση του δικαιούχου και του εντολέα για την επιτυχή ολοκλήρωσή της. Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την Υπηρεσία, ο εντολέας και ο δικαιούχος πρέπει να εγγραφούν στην εφαρμογή της τράπεζας επιλογής τους. Μπορούν να εγγραφούν σε περισσότερες εφαρμογές για την μεταφορά χρημάτων, ωστόσο θα λαμβάνουν χρήματα σε λογαριασμό μιας μόνο τράπεζας.

Η νέα υπηρεσία που είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2017 εγκαινίασε μια νέα εποχή στα τραπεζικά εμβάσματα, καθώς ο συναλλασσόμενος δεν χρεώνετε για μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο μεταφορών (έμβασμα στο γκισέ ή e-banking), στις οποίες υπάρχουν χρεώσεις.

Η μεταφορά γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ δεν χρειάζεται το IBAN του παραλήπτη των χρημάτων. Εφόσον ο παραλήπτης έχει κάνει εγγραφή στο IRIS, αυτό σημαίνει ότι έχει δηλώσει το IBAN του λογαριασμού του όπου θέλει να λαμβάνει τα χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο συναλλασσόμενος είναι να επιλέξει τον παραλήπτη από τις επαφές του τηλεφώνου του.

Πώς θα ενεργοποιήσετε την υπηρεσία IRIS

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος την εφαρμογή (app) της τράπεζας που συνεργάζεται, οπότε θα εγγραφεί αυτόματα στην υπηρεσία IRIS

IRIS 24/7 Payment από την Τράπεζα Πειραιώς,

i-bank Pay από την Εθνική Τράπεζα,

Alpha Quick Transfer από την Alpha Bank,

Paf – Pay a Friend από τη Eurobank,

Για να στείλετε χρήματα:

Απαραίτητη προϋπόθεση ο συναλλασσόμενος να είναι να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στην υπηρεσία IRIS. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής για κάθε τράπεζα, θα επιλέξει επιλέγετε τον γνωστό του πρόσωπο που επιθυμεί να στείλει τα χρήματα από τον τηλεφωνικό του κατάλογο. Σημειώνεται ότι για τις μεταφορές μέσω IRIS υπάρχει ανώτατο ημερήσιο όριο 500 ευρώ.

Για να πάρετε χρήματα:

Επίσης, θα πρέπει ο συναλλασσόμενος να έxει γραφτεί στο IRIS. Μόλις του μεταφερθούν τα χρήματα, λαμβάνει γραπτό μήνυμα στο κινητό του (SMS) που τον ενημερώνει για το ποσό και τον αποστολέα.

Continue Reading

Latest

ARTS & LIVING2 weeks ago

Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Φλόκα: «Η Πόλη είναι Άνθρωπος»

Συχνά συμβαίνει οι σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες συνεισφορές σε έναν κλάδο όπως η ζωγραφική να έρχονται μέσα από ασυνήθιστες διαδρομές...

INSIGHTS2 weeks ago

Brexit: Πως επηρεάζονται οι εμπορικές συμβάσεις

Παρά το γεγονός ότι η σχέση  του Ηνωμένου Βασιλείου στην  Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ακόμη αντικείμενο συζήτησης, τα επόμενα χρόνια αδιαμφισβήτητα...

BUSINESS TODAY2 weeks ago

Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2018

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία περισσότερων των 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο The...

INSIGHTS3 weeks ago

Η αποδέσμευση των ΗΠΑ από το Σαουδαραβικό πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία ως ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας αργού πετρελαίου, είχε σημαντική θέση στην κάλυψη της ζήτησης των Ηνωμένων...

GEOSTRATEGY3 weeks ago

Πιέζοντας την Ρωσία: Ποιοι είναι οι θιασώτες ενός πυρηνικού πολέμου

Ο κορυφαίος Αμερικανός καθηγητής Stephen F. Cohen, που αποχώρησε από το Princeton και το NYU, ήταν κατά τη διάρκεια του...

INSIGHTS3 weeks ago

Νέες ευκαιρίες στην τουριστική ανάπτυξη για την Κεντρική Μακεδονία

Στις νέες ευκαιρίες για την Κεντρική Μακεδονία να πετύχει πρωταγωνιστικές επιδόσεις στην τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός...

BUSINESS TODAY3 weeks ago

Βραβείο «Top Hotel Partner 2017» για το Creta Maris Beach Resort

Το Creta Maris Beach Resort συμμετείχε για μία ακόμη φορά σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, την ΙΤΒ Berlin 2018 που πραγματοποιήθηκε...

ONE PLANET3 weeks ago

Τα Ηνωμένα Έθνη επενδύουν στη χρήση της φύσης για τη διαχείριση του νερού

Την ανάγκη για χρήση της φύσης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αύξησης του πληθυσμού και της κλιματικής αλλαγής επισήμανε η...

Presscode Newsletter

Facebook

Trending

Copyright © 2018 PRESSCODE