Υψηλού προφίλ Γάλλος πολιτικός επιστήμονας κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση του Stepson

Υψηλού προφίλ Γάλλος πολιτικός επιστήμονας κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση του Stepson

Ο Olivier Duhamel, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς επιστήμονες της Γαλλίας και σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης, παραιτήθηκε από τις ακαδημαϊκές του θέσεις και τα μέσα ενημέρωσης αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση του γιού του.

Η θετή κόρη του συνταγματικού εμπειρογνώμονα – το δίδυμο του φερόμενου θύματος – λέει ότι η κακοποίηση συνέβη τη δεκαετία του 1980 όταν αυτή και ο αδελφός της ήταν 14 ετών και ήταν γνωστή σε πολλά μέλη της οικογένειας και τους φίλους της.

Η Camille Kouchner αποκάλυψε την υποτιθέμενη κακοποίηση, την οποία είπε ότι ήταν «omerta» μεταξύ εκείνων των παρισινών πολιτικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο βιβλίο της, La Familia grande, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την Πέμπτη, αλλά έχει σειριοποιηθεί στο περιοδικό L’Obs και Λε Μόντε.

Ο Duhamel, 70 ετών, παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο Fondation Nationale des Sciences Politiques, το οποίο επιβλέπει και χρηματοδοτεί το διάσημο Science Po grande école, και διέγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter, αλλά δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Διαφήμιση
Η Kouchner και το δίδυμο της είναι παιδιά του Bernard Kouchner, πρώην υπουργού Υγείας και Εξωτερικών Υποθέσεων και ιδρυτής της ΜΚΟ Médecins Sans Frontières, και Evelyne Pisier, ιστορικού και συγγραφέα, που πέθανε το 2017.

Ο Kouchner και ο Pisier απέκτησαν τρία παιδιά, τη Julien και τα δίδυμα Camille και Antoine, πριν χωριστούν το 1980. Στη συνέχεια, ο Pisier είχε τετραετή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη Fidel Castro πριν παντρευτεί τον Duhamel.

Στο βιβλίο, η Camille Kouchner δίνει στο δίδυμο Antoine το όνομα “Victor”. Γράφει ότι η κακοποίηση συνεχίστηκε για τουλάχιστον δύο χρόνια και ότι η Pisier είπε, αλλά προτιμούσε να προστατεύσει τον σύζυγό της, όπως και οι οικογενειακοί φίλοι, για να «αποφύγει ένα σκάνδαλο». Λέει ότι ο αδερφός της την παρακάλεσε να κρατήσει το μυστικό, της λέγοντας: «Αν μιλάς, θα πεθάνω. Ντρέπομαι πολύ Βοήθησέ με να του πω όχι, σε παρακαλώ. ”

«Ήμουν 14 και το άφησα να συμβεί… Ήμουν 14 και ήξερα και δεν είπα τίποτα», γράφει ο Kouchner, 45 ετών. «Γιατί έχει το δικαίωμα να ζει έξω από αυτήν την πραγματικότητα όταν με στοιχειώνει.»

Ο Kouchner, νομικός ειδικός, προσθέτει ότι η «αιμομιξία» – όπως έχει περιγραφεί στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης – συνέβη περισσότερο από μία φορά και ήταν ανοιχτό μυστικό μεταξύ φίλων και οικογενειών, οι οποίοι κλήθηκαν να μην πω τίποτα.

«Το βιβλίο μου αφηγείται πόσα άτομα γνώριζαν», είπε στον ιστότοπο του Le Nouvel Observateur L’Obs. «Φυσικά νόμιζα ότι η ζωή μου μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική, επειδή η οικογένειά μου είναι τόσο γνωστή, τότε είπα στον εαυτό μου, γι ‘αυτό πρέπει να το κάνω αυτό».

Πρόσθεσε: «Επέλεξα να γράψω γιατί δεν μπορούσα πλέον να παραμείνω σιωπηλή. Αυτό το βιβλίο γεννιέται από μια αναγκαιότητα: να μαρτυρεί την αιμομιξία, να δείχνει ότι συνέχισε για χρόνια και ότι είναι πολύ, πολύ δύσκολο να σπάσει η σιωπή. Δεν το έγραψα στο όνομα του αδελφού μου, αλλά για τις αδερφές, τις ανιψιές, όλους εκείνους που επηρεάζονται από την αιμομιξία. Η ομέρα σε μια οικογένεια βαρύνει όλους. ”

Ο πατέρας της, Bernard Kouchner, εξέδωσε δήλωση μέσω του δικηγόρου του. «Ένα βαρύ μυστικό που μας έχει βαρύνει εδώ και πολύ καιρό έχει αρθεί. Θαυμάζω το θάρρος της κόρης μου, της Καμίλ », έγραψε.

Το FNSP έστειλε ένα εσωτερικό μήνυμα στο προσωπικό, το οποίο βλέπει το AFP, λέγοντας ότι είχε αποδεχθεί την παραίτηση του Ντουχάμελ «για προσωπικούς λόγους». Ο διευθυντής του ιδρύματος, Frédéric Mion, είπε ότι «σοκαρίστηκε» όταν διάβασε τους ισχυρισμούς.

Ο Ντουχάμελ, πρώην ευρωβουλευτής και συγγραφέας του πολύ μελετημένου συνταγματικού έργου «Η Αριστερά και η 5η Δημοκρατία», είναι επίσης πρόεδρος του Le Siècle, ενός συλλόγου ανδρών με επιρροή, τα μέλη του οποίου περιλαμβάνουν κορυφαίους πολιτικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς παράγοντες. Είναι ο γιος του Jacques Duhamel, ο οποίος ήταν υπουργός υπό τον πρόεδρο Georges Pompidou.

Ο Ντουχάμελ είπε στον Le Monde και τον L’Obs ότι δεν είχε «τίποτα να πει» ως απάντηση στους ισχυρισμούς. Τη Δευτέρα, έγραψε στο Twitter ότι παραιτήθηκε από τα «ιδρύματα για τα οποία εργάζομαι» αφού υπήρξε αντικείμενο «προσωπικών επιθέσεων». Στη συνέχεια διέγραψε τον λογαριασμό του.

Δεν μπορεί να υπάρξει νομική ενέργεια, καθώς οι κατηγορίες υπερβαίνουν το χρονικό όριο για τη δίωξη.

Ο Alexandre Kouchner, ο γιος του Κάμιλ και ο Antoine, υποστήριξαν τα αδέλφια του σε ένα μήνυμα Twitter μετά τις αποκαλύψεις της κακοποίησης.

«Λατρεύω τους αδελφούς μου και την αδερφή μου. Θαυμάζω το θάρρος τους και υποστηρίζω την επιλογή τους να σπάσουν τη σιωπή. Πρέπει πάντα να ακούμε, να ακούμε και να προστατεύουμε όσους έχουν υποφέρει και υποφέρουν. Για τα υπόλοιπα, σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο », έγραψε ο Alexandre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *