Τάσεις ειδήσεων: Ανάλυση αγοράς, εξοπλισμός ανάπτυξης, τάσεις και προβλέψεις Wafer για εξοπλισμό καθαρισμού έως το 2027 | Screen, Tokyo Electron, Lam Research, Εφαρμοσμένα Υλικά

Η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού καθαρισμού Waferεκτιμάται ότι θα είναι 11,8 δισεκατομμύρια USD έως το 2027 από 6,9 δισεκατομμύρια USD το 2020, με CAGR 8,0% κατά τη διάρκεια του 2020 έως το 2027. Ο καθαρισμός γκοφρετών είναι η αφαίρεση σωματιδίων ή ακαθαρσιών από την επιφάνεια του ημιαγωγού χωρίς να αλλάξει η ποιότητα της επιφάνειας. Η απόδοση της συσκευής και η αξιοπιστία της επηρεάζονται σημαντικά λόγω της παρουσίας ρύπων και ακαθαρσιών σωματιδίων στις γκοφρέτες της επιφάνειας της συσκευής. Ο καθαρισμός απαιτείται για την αφαίρεση των υπολειμμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται για διάφορες εφαρμογές. Το μειούμενο μέγεθος των ημιαγωγών καθιστά δύσκολη την αφαίρεση των μικρότερων σωματιδίων κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Επίσης, οι ακαθαρσίες συνδέονται έντονα με την επιφάνεια λόγω της ισχυρής ηλεκτροστατικής δύναμης που υπάρχει μεταξύ της επιφάνειας και των ακαθαρσιών.

Ο καθαρισμός της επιφάνειας πρέπει να γίνεται προσεκτικά έτσι ώστε η επιφάνεια του πυριτίου να μην επηρεάζεται δυσμενώς ή να υποστεί ζημιά. Υπάρχουν διάφορα βήματα που εμπλέκονται στον καθαρισμό των πλακιδίων πυριτίου, δηλαδή σε καθαρό διαλύτη, σε καθαρισμό RCA-1 και στη συνέχεια με εμβάπτιση με υδροφθορικό οξύ (HF). Στο βήμα 1, η γκοφρέτα πυριτίου υποβάλλεται σε διαδικασία καθαρισμού δύο διαλυτών. Πρώτον, η γκοφρέτα εμποτίζεται στο λουτρό ακετόνης σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 55 βαθμούς Κελσίου για δέκα λεπτά. Μετά από αυτό, η γκοφρέτα πυριτίου βυθίζεται σε διαλύτη μεθανόλης για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, η γκοφρέτα ξεπλένεται με απιονισμένο νερό και ακολουθεί ξήρανση με αέριο άζωτο. Στο δεύτερο βήμα, η μέθοδος καθαρισμού RCA χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του οργανικού υπολείμματος εάν υπάρχει και για την παροχή μιας λεπτής προστατευτικής στιβάδας οξειδίου στην επιφάνεια του νερού, ώστε να μην προσκολλάται ακαθαρσία από την επιφάνεια του νερού στην επιφάνεια της γκοφρέτας. Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την απομάκρυνση του διοξειδίου του πυριτίου από την επιφάνεια του δίσκου. Έτσι, η επιφάνεια του πλακιδίου πυριτίου καθαρίζεται από τυχόν ακαθαρσίες και μολύνσεις.

Λήψη PDF Δείγματος αντιγράφου @: https://www.envisageresearch.com/sample/EMR100447/

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρονικών και ημιαγωγών λέγεται ότι είναι ο κύριος μοχλός για την παγκόσμια αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών. Η ανάπτυξη στην αγορά tablet και smartphone είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για την αγορά. Υπάρχει τεράστια ζήτηση για κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευές ημιαγωγών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη ζήτηση για φώτα LED λόγω της αύξησης της εμπορικής χρήσης του. Αυτό απαιτεί τη συντήρηση της πλακιδίου πυριτίου που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά. Ωστόσο, τα μεταβαλλόμενα πρότυπα ποιότητας ενδέχεται να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς. Ωστόσο, η αυξανόμενη ανάγκη διατήρησης των ευρέως χρησιμοποιούμενων πλακιδίων πυριτίου στην βιομηχανία ηλεκτρονικών αναμένεται να επηρεάσει θετικά την παγκόσμια αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών.

Η αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών κυριαρχείται από βασικούς παγκόσμιους παίκτες όπως SCREEN Holdings Co., Ltd. (Japan), Tokyo Electron Limited (Japan), Applied Materials (US), LAM Research (US) και Shibaura Mechatronics Corporation (Ιαπωνία) ). Αυτές οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει τόσο οργανικές όσο και ανόργανες αναπτυξιακές στρατηγικές, όπως νέα προϊόντα, συνεργασίες, συμφωνίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές και επεκτάσεις για να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά.

Γεωγραφικά, η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών χωρίζεται σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Η Ασία Ειρηνικός είναι ο κυριότερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν ως τις κορυφαίες χώρες. Η Ασία Ειρηνικός έχει επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως κύριος συντελεστής στη βιομηχανία εξοπλισμού καθαρισμού μικροηλεκτρονικής, ενώ η Βόρεια Αμερική έχει σταθερή ανάπτυξη στην αγορά συσκευών ημιαγωγών τα τελευταία χρόνια.

Αγορά τώρα @: https://www.envisageresearch.com/buy/EMR100447/

Οι εξελίξεις στις δυνατότητες της βιομηχανίας κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών σε ασιατικές οικονομίες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν οδηγούν την αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών στην περιοχή. Η περιοχή έχει επίσης αναδειχθεί ως κεντρικό σημείο για την αύξηση των επενδύσεων και των δυνατοτήτων επέκτασης των επιχειρήσεων για σημαντικούς βασικούς παίκτες από την αγορά εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών. Οι ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες και το χαμηλό κόστος εργασίας στην περιοχή είναι οι βασικοί παράγοντες για την αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών. Επιπλέον, η υψηλή παρουσία εταιρειών παραγωγής γκοφρετών και IC στην περιοχή συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς εξοπλισμού καθαρισμού γκοφρετών.

Σχετικά με εμάς:

Η Envisage Market Research είναι ο κορυφαίος πάροχος προσαρμοσμένων και κοινοπρακτικών αναφορών έρευνας αγοράς. Η ομάδα ειδικών αναλυτών μας προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες από άκρο σε άκρο, μαζί με το 80% των εταιρειών Fortune 500+ κατά το πρόσφατο παρελθόν. Είμαστε επικεντρωμένοι στην παροχή λύσεων για την έρευνα αγοράς σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το Envisage Market Research έχει εξελιχθεί σταθερά για να γίνει ένας αξιόπιστος συνεργάτης έρευνας αγοράς για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Είμαστε κυρίως επικεντρωμένοι στην εξυπηρέτηση ενός ευρέος φάσματος βιομηχανικών πληροφοριών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και οι μεταφορές, η τεχνολογία, τα καταναλωτικά προϊόντα, ο αυτοματισμός και ο εξοπλισμός, τα τρόφιμα και τα ποτά, οι υπηρεσίες & οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα χημικά και τα υλικά, η ενέργεια, η εξόρυξη και το πετρέλαιο και το αέριο.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Προβλέψτε έρευνα αγοράς

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sales@envisageresearch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *