Πώς συγκρίνεται η υπόλοιπη Ευρώπη με το κλείδωμα τρίτου Covid

Πώς συγκρίνεται η υπόλοιπη Ευρώπη με το κλείδωμα τρίτου Covid

Μετά από μια σύντομη και μερική χαλάρωση των κανόνων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πολλές ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρες επέστρεψαν στα σκληρά αντι-Covid καθεστώτα που επιβλήθηκαν αυτό το φθινόπωρο – με ορισμένα αυστηρότερα μέτρα περαιτέρω.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την τελευταία εβδομάδα του 2020 το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ένα 14-ημερών ποσοστό ειδοποίησης για νέα υπόθεση 720 για κάθε 100.000 άτομα, υπερδιπλάσιο από αυτό στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά χαμηλότερο από την Τσεχική Δημοκρατία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και τη Δανία.

Η Γαλλία (ποσοστό μόλυνσης 277,5 / 100.000) άφησε το δεύτερο εθνικό κλείδωμα στις 15 Δεκεμβρίου, με τα μη απαραίτητα καταστήματα να επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά, αλλά οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα παραμένουν κλειστά. Αντικαταστάθηκε με μια εθνική απαγόρευση από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ. που ηρεμήθηκε για τα Χριστούγεννα (αλλά όχι για το νέο έτος)

Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει πλέον προωθηθεί από δύο ώρες σε 15 διαμερίσματα, κυρίως στην ανατολική Γαλλία, με τα σχολεία να επιστρέφουν για τη νέα θητεία τη Δευτέρα.

Η Γερμανία (379,1 / 100.000) βρίσκεται σε δεύτερο κλείδωμα από τις 2 Νοεμβρίου. Οι περιορισμοί, οι οποίοι ξεκίνησαν ως «κλειδαριά» με μόνο εστιατόρια, μπαρ και χώρους ψυχαγωγίας κλειστά και ορισμένους κανόνες απαλής αφής για κοινωνικές συγκεντρώσεις, έγιναν πιο αυστηροί πριν από τα Χριστούγεννα.

Από τις 16 Δεκεμβρίου, τα μη απαραίτητα καταστήματα έχουν επίσης κλείσει, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί προσφέρουν μόνο επείγουσα περίθαλψη και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε ένα άλλο νοικοκυριό ή σε έναν μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων άνω των 14 ετών. Το κλείδωμα αναμένεται να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Κάτω Χώρες (907 / 100,00) κλειστά μπαρ και εστιατόρια στα μέσα Οκτωβρίου, με τα μη απαραίτητα καταστήματα και επιχειρήσεις, γυμναστήρια, μουσεία, κινηματογράφους και θέατρα να ακολουθούν στις 15 Δεκεμβρίου. Μετά από μια μικρή χριστουγεννιάτικη χαλάρωση, οι άνθρωποι συμβουλεύονται ξανά να μείνουν στο σπίτι και μπορεί να έχουν μόνο δύο άτομα την ημέρα.

Η κατ ‘οίκον εργασία συνιστάται ιδιαίτερα και οι εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών και όλα τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά εκτός από τα παιδιά των βασικών εργαζομένων έως τις 19 Ιανουαρίου.

Σουηδία (815 / 100,00), η οποία σε μεγάλο βαθμό εθελοντική προσέγγιση ήταν μια εξωγενής, τον περασμένο μήνα απαγόρευσε στα μπαρ και τα εστιατόρια να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 8μμ περιορισμένες ομάδες σε εστιατόρια σε τέσσερα? διέταξε καταστήματα και γυμναστήρια να ορίσουν ένα μέγιστο αριθμό πελατών. μετακόμισε την εκπαίδευση άνω των 16 ετών στο διαδίκτυο. κλειστές μη απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες, όπως πισίνες και βιβλιοθήκες · και συνιστώμενες μάσκες προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε πολυσύχναστες ώρες.

Ένας νέος νόμος με σκοπό να διευκολύνει την κυβέρνηση να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου.

Η Πολωνία (330.6 / 100.000) εισήγαγε αυστηρό κλείδωμα τριών εβδομάδων στις 28 Δεκεμβρίου, με το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων και όλες οι αφίξεις από το εξωτερικό πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σε πέντε άτομα.

Στην Ουγγαρία (335,6 / 100.000), όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, αλλά τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά για όλους σχεδόν τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών άλλων εθνών της ΕΕ, και ισχύει μια νυχτερινή απαγόρευση των ωρών μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ.

Η Ισπανία (271,7 / 100.000) επέβαλε περιφερειακούς περιορισμούς, με την Καταλονία μεταξύ των αυστηρότερων: από την Πέμπτη, απαγορεύεται στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον δήμο τους, τα γυμναστήρια και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να κλείσουν και μόνο τα απαραίτητα καταστήματα μπορεί να παραμείνουν ανοιχτά τα σαββατοκύριακα.

Μπαρ και εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, αλλά προσφέρουν μόνο γεύματα για δείπνο. Η Μαδρίτη, όπου το ποσοστό των 14 ημερών είναι από τα υψηλότερα της χώρας, απέρριψε το κλείσιμο εστιατορίων ή μη απαραίτητων καταστημάτων, αντί να επιλέξει έναν ελαφρύ περιορισμό περιοχών με υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης.

Η Ιταλία (337,9 / 100.000) πέρασε μεγάλο μέρος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι, με τους ανθρώπους να επιτρέπονται μόνο για βασικούς λόγους ή για σύντομες επισκέψεις σε συγγενείς. Οι κανόνες θα χαλαρώσουν από την Πέμπτη, όταν θα επιστρέψει το προηγούμενο περιφερειακό σύστημα τριών επιπέδων.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ μπορούν να ανοίξουν έως τις 18:00 τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, αλλά πρέπει να κλείσουν ξανά τα σαββατοκύριακα όταν ολόκληρη η χώρα θα χαρακτηριστεί «κόκκινη». Σε εθνικό επίπεδο παραμένουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 17:00 και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα ανοίξουν ξανά (με χωρητικότητα 50%) έως τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα.

Ακριβώς όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο. Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο συρρέουν στον Κηδεμόνα αναζητώντας έντιμες, έγκυρες, βασισμένες σε γεγονότα αναφορές που μπορούν να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει στη ζωή μας.

Αλλά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν ένα σκληρό οικονομικό διπλό πλήγμα: με λιγότερους ανθρώπους που μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και λιγότερους πωλητές ειδήσεων σε λειτουργία, βλέπουμε μείωση των πωλήσεων εφημερίδων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έσοδα από διαφημίσεις συνεχίζουν να μειώνονται απότομα εν τω μεταξύ, καθώς οι επιχειρήσεις αισθάνονται την πρέζα. Σας χρειαζόμαστε για να συμπληρώσετε το κενό.

Πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς αξίζει ίση πρόσβαση σε ζωτική δημοσιογραφία δημόσιας υπηρεσίας. Έτσι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, κάναμε μια διαφορετική επιλογή: να διατηρήσουμε τη δημοσιογραφία Guardian ανοιχτή για όλους, ανεξάρτητα από το πού ζουν ή τι μπορούν να πληρώσουν. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς οικονομικές συνεισφορές από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν, οι οποίοι τώρα υποστηρίζουν το έργο μας από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η οικονομική υποστήριξη του αναγνώστη σήμαινε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ερευνούμε, να αποσυνδέουμε και να ανακρίνουμε. Προστατεύει την ανεξαρτησία μας, η οποία δεν ήταν ποτέ τόσο κριτική Είμαστε τόσο ευγνώμονες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *