Ο Reachdesk ανακοινώνει το διορισμό του Temy Mancusi-Ungaro ως CEO

Ο Temy Mancusi Ungaro διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον ReachDesk , τον πρωταρχικό ηγέτη της παγκόσμιας εταιρείας άμεσων ταχυδρομείων και εταιρειών δώρων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το ραντεβού στις 11 Μαΐου 2021. 

“Το Reachdesk γνώρισε τεράστια ανάπτυξη υπό την τρέχουσα συνιδρυτή ηγεσία και χαίρομαι που συμμετέχω σε μια ομάδα όπως αυτή, όπου η ευκαιρία είναι τεράστια και η επιχείρηση έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε μόλις δύο χρόνια!” είπε ο Mancusi-Ungaro «Το Reachdesk αλλάζει τον τρόπο επικοινωνίας των επιχειρήσεων με προοπτικές, πελάτες και υπαλλήλους, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και ανυπομονώ να μεταφέρω αυτήν την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης».

Η ReachDesk έχει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εξουσιοδοτεί τις εταιρείες B2B να φέρουν στιγμές που έχουν σημασία για την ανάπτυξη, παγκοσμίως, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πελατών.

Το ReachDesk ιδρύθηκε το 2018 και μέχρι το 2020 συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων, είδαν πάνω από το 300% της ευημερίας και αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες 5 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο πλήθος των G2.

Η εταιρεία εξουσιοδοτεί ορισμένες από τις κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας απευθείας μηνύματα και ηλεκτρονικά δώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού, δίνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα να λάβετε μια σαφή απόδοση επένδυσης (ROI).

Οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν Hootsuite, Sendbird και Zscaler.

Η επιχείρηση αφορά αποκλειστικά τους πελάτες της και επικεντρώνεται στην επένδυση σε ανθρώπους, καθώς και στην επέκταση σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει μεγάλη έμφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ReachDesk σκοπεύει να αναβαθμίσει τον υπάρχοντα αριθμό του από 80 σε πάνω από 200 υπαλλήλους έως το τέλος του έτους.

Η Mancusi Ungaro είναι κάτοχος εμπειρίας 14 ετών και έχει προηγουμένως υπηρετήσει ως ηγέτης της τεχνολογίας μάρκετινγκ με επιχειρήσεις κλιμάκωσης. Πιο πρόσφατα υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος Πελατών στην Electric Al, Inc. , Συνήθιζε να επιβλέπει όλες τις εργασίες μετά την πώληση που περιλαμβάνουν καθήκοντα όπως η εφαρμογή, η υποστήριξη, η επιτυχία των πελατών και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες.

Πριν από αυτό, ο Temy υπηρέτησε στο Client Delivery and Operations στο Yext στη θέση του SVP καθώς και ως ανώτερος διευθυντής της CityGold .

«Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία να συνεργαστώ με την Temy, η οποία έχει επιβλέψει τη φαινομενική ανάπτυξη σε πολλές εταιρείες και είχε μεγάλη επιτυχία στον χώρο της τεχνολογίας μάρκετινγκ» Είπε ο Alex Olley , συνιδρυτής και CRO , συνέχισε «αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο για εμάς και είμαστε έτοιμοι για τον Temy να μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο με την πρώτη-πελατοκεντρική του προσέγγιση και να ευθυγραμμίσει τις φιλοδοξίες μας για ανάπτυξη ταλαντούχα ομάδα, υποστηρίξτε τους καταπληκτικούς πελάτες μας και πάρτε το πηδάλιο του Ρατσέτ Ραχστέκ! “

Σχετικά με το ReachDesk 

Το Reachdesk επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν στιγμές που έχουν σημασία, σε όλο τον κόσμο, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πελατών.

Το Reachdesk λειτουργεί ως κανάλι για τις εταιρείες να παραδίδουν δώρα και να δημιουργούν απευθείας αλληλογραφίες με βαθύτερες συνδέσεις με πελάτες, προοπτικές και υπαλλήλους με ένα μόνο κλικ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *