Οι τράπεζες ανεβαίνουν στα ύψη στο χρηματιστήριο

Οι τράπεζες ανεβαίνουν στα ύψη στο χρηματιστήριο

Οι τράπεζες ανεβαίνουν στα ύψη στο χρηματιστήριο και εντάσσονται στο Ibex ως ηγέτης του χρηματιστηρίου στην Ευρώπη. Οι Santander και Bankinter, αυτοί που αυξήθηκαν περισσότερο, με ανατιμήσεις άνω του 7%

Οι κύριες τράπεζες της χώρας έχουν αυξήσει τις τιμές τους αυτή την Τετάρτη, τοποθετώντας τις έξι οντότητες που υπάρχουν στο Ibex 35 ως ηγέτες της επιλεκτικής, με τον Bankinter και τον Banco Santander να προηγούνται, και οι δύο πάνω από την επανεκτίμηση 7% μετά την ημίχρονη.

Ενώ το Ibex στο σύνολό του αυξήθηκε περισσότερο από 3%, ως το καλύτερο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο, όλες οι τράπεζες υπερέβησαν το φράγμα του 4%, μια ημέρα που σημαδεύτηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γεωργία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν κατέλαβε μια νέα έδρα στη Γερουσία.

Αυτό το αποτέλεσμα, ελλείψει εκχώρησης άλλης έδρας, καθαρίζει εν μέρει την αβεβαιότητα σχετικά με την κατανομή της ανώτερης Βουλής, η οποία θα διευκόλυνε τον Joe Biden την ανάπτυξη της πολιτικής ατζέντας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ευνοώντας έτσι τη σταθερότητα στη χώρα.

Σε αυτό το σενάριο, όλη η ευρωπαϊκή τραπεζική στο σύνολό της ενισχύθηκε αυτήν την Τετάρτη, Three Kings Day, στο σημείο που οι Eurostoxx Banks, ένας δείκτης που συγκεντρώνει τις κύριες τράπεζες της ηπείρου, αυξήθηκε κατά 4,67%.

Επιπλέον, σε αυτόν τον δείκτη, η Bankinter ήταν ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής, καθώς οι τίτλοι της μπόρεσαν να αυξήσουν το 6,12%, μπροστά από την ING, η οποία κέρδισε 6% το μεσημέρι. Μια άλλη ισπανική οντότητα, η Santander, κατέλαβε την τρίτη θέση, περίπου 6% αύξηση.

Στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, πίσω από τον Bankinter και τον Santander ήταν ο Banco Sabadell, των οποίων οι αυξήσεις ανήλθαν στο 4,9%. Το BBVA, το οποίο σημείωσε άνοδο 4,7%. CaixaBank, με επανεκτίμηση 4,5%. και Bankia, με αυξήσεις 4,4%.

Το Ibex 35 οδηγεί έτσι τις αυξήσεις του χρηματιστηρίου στην Ευρώπη, με το Eurostoxx 50 να κερδίζει 1%, ενώ το γερμανικό DAX ή το γαλλικό CAC κερδίζουν περίπου 0,8% το καθένα, ενώ το ιταλικό MIB βρίσκεται γύρω από τα επιλεκτικά Ισπανικά με πρόοδο 1,6%.

Η αγορά θα είχε ήδη προεξοφλήσει τη δημοκρατική νίκη στη Γερουσία, καθώς ο υποψήφιος της Jon Ossof οδηγεί επίσης ελαφρώς τον Ρεπουμπλικανικό αντίπαλό του David Perdue, μετά την επιβεβαιωμένη εκχώρηση της προτελευταίας έδρας στον Αιδεσιμότατο Raphael Warnock, υποψήφιο των Δημοκρατών.

Ωστόσο, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξε με κόκκινο χρώμα και το Nasdaq έπεσε 1,22% και ο Dow Jones έχασε 0,17% μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *