Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών νομοθέτων σχεδιάζει να τορπίσει την επιβεβαίωση του Μπάιντεν

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών νομοθέτων σχεδιάζει να τορπίσει την επιβεβαίωση του Μπάιντεν

Μια ομάδα γερουσιαστών Ρεπουμπλικάνων και Κογκρέσων σκοπεύει να τορπίσει την Τετάρτη την πιστοποίηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών των Ηνωμένων Πολιτειών στη διμερή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο Κάπιτολ Χιλ, δίνοντας μια ακόμη επίθεση στη μάχη του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ , κατά της θέλησης που εκφράζεται στο κάλπη.

Η πρόκληση, που υλοποιήθηκε αυτή τη φορά μέσω αντιρρήσεων από επαναστατικούς νομοθέτες, δεν έχει καμία προοπτική να μεταφραστεί σε τίποτα περισσότερο από μια επίδειξη διαμαρτυρίας και διαίρεσης στο κόμμα του Τραμπ. Διατήρησε την πίεση την Τρίτη, αυτή τη φορά στοχεύοντας τον νούμερο δύο του, τον Αντιπρόεδρο Mike Pence, ο οποίος θα έπρεπε να προεδρεύσει της εκδήλωσης.

Ο New Yorker του ζήτησε να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να σταματήσει την επιβεβαίωση του Μπάιντεν, κάτι που δεν μπορεί να κάνει.

Η ημέρα αυτής της Τετάρτης μαντεύεται Wagnerian. Κανονικά μια τυπικότητα στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά θα είναι η σκηνή μιας προσπάθειας πολλών εκπροσώπων να εκχωρήσουν τις εκλογές στις οποίες έχουν εκλεγεί πολλοί από αυτούς.

Εν τω μεταξύ, στους δρόμους, χιλιάδες Τραμπίστας – πολλοί που ανήκουν σε ακροδεξιές ομάδες όπως το Proud Boys – αναμένεται να διαδηλώσουν ότι απαιτούν τη μονιμότητα του ηγέτη τους στον Λευκό Οίκο, αποδεχόμενοι κατηγορίες απάτης στις οποίες ούτε τα δικαστήρια ούτε οι τοπικές αρχές ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν έχουν βρει ένα θεμέλιο.

“Ο αντιπρόεδρος έχει τη δύναμη να απορρίψει ψευδώς εκλεγμένους ψηφοφόρους”, έγραψε ο Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τρίτη το πρωί. Στην πραγματικότητα, ούτε οι εκλογικές ψήφοι των προεδρικών εκλογών επιλέχθηκαν με δόλο ούτε ο Πενς μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα που έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τα κράτη στις 14 Δεκεμβρίου.

Η πράξη αυτής της Τετάρτης ακολουθεί μια διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα. Το Κογκρέσο συνέρχεται σε κοινή σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για να μετρήσει τις εκλογικές ψήφους με φωνή και να πιστοποιήσει τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν. Ο Δημοκρατικός νίκησε τον Τραμπ με 306 εκλογικές ψήφους σε σύγκριση με 232 για τους Ρεπουμπλικάνους. Για να κερδίσετε χρειάζεστε 270.

Η συνεδρία θα ξεκινήσει περίπου μία το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον) και θα προεδρεύεται από τον αντιπρόεδρο της χώρας, στην περίπτωση αυτή, τον Ρεπουμπλικανικό Πένες, ο οποίος δηλώνει νικητής.

Εάν επιλέξει να μην παρευρεθεί – κάτι που, για να αποφύγει το πρόβλημα να κηρύξει τον Μπάιντεν τον νικητή, τον οποίο δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει, δεν αποκλείεται αυτήν την Τρίτη -, ο πιο βετεράνος γερουσιαστής, ο Chuck Grassley, θα πάρτε τη θέση του. , Ρεπουμπλικανός της Αϊόβα.

Το 2001, ο οποίος έπρεπε να περάσει αυτό το ποτό δεν ήταν ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από τον Αλ Γκορ, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και μόλις είχε χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2000 από το ελάχιστο κατά του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Μπους, πριν από το βήμα του Ανώτατου.

Πρώτον, οι ηγέτες κάθε κόμματος θα ορίσουν ελεγκτές (στα αγγλικά, Teller) και των δύο σπιτιών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μέτρηση δυνατά των εκλογικών ψήφων που έχουν στείλει τα κράτη στο Capitol Hill σε σφραγισμένα ξύλινα κουτιά. Οι ψήφοι κάθε κράτους θα διαβάζονται με αλφαβητική σειρά.

Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας οι Ρεπουμπλικάνοι που υποστηρίζουν τον Τραμπ στην σταυροφορία του ενάντια στα αποτελέσματα θα πάρουν την ευκαιρία να σηκωθούν και να παρουσιάσουν αντιρρήσεις. Αυτά ισχύουν μόνο εάν δοθούν γραπτώς και έχουν την υποστήριξη τουλάχιστον ενός νομοθέτη σε κάθε Σώμα.

Πριν από τέσσερα χρόνια, σε αυτήν την ίδια σύνοδο, μισή ντουζίνα δημοκράτες του Κογκρέσου διαμαρτυρήθηκαν για τη νίκη του Τραμπ, αλλά δεν είχαν την υποστήριξη κανέναν γερουσιαστή και τον τότε αντιπρόεδρο, ο οποίος ήταν ακριβώς ο Δημοκρατικός Μπάιντεν, τους σιγήθηκε.

“Έχει τελειώσει”, είπε. Εάν οι γραπτές αντιρρήσεις έχουν την υποστήριξη ενός μέλους της Γερουσίας και ενός από την Κάτω Βουλή, πρέπει να ψηφιστούν και από τα δύο σώματα. Αυτό συνέβη το 1969, από έναν ψηφοφόρο που είχε αλλάξει την ψήφο του στη Βόρεια Καρολίνα. και το 2005, για αντιρρήσεις στο Οχάιο, αλλά δεν προχώρησαν.

Ούτε μπορούν να αποφέρουν καρπούς αυτή τη φορά, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει δημοκρατική πλειοψηφία και, στη Γερουσία, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών αντιτίθεται στη δεύτερη δοκιμασία.

Το σχέδιο έχει την υποστήριξη εκατό κομμάτων του Κογκρέσου και περίπου δώδεκα γερουσιαστών, συμπεριλαμβανομένου του Texan Ted Cruz. Ron Johnson από το Ουισκόνσιν; Ο Josh Hawley, από το Μισούρι, και η Kelly Loeffler, η γερουσιαστής της Γεωργίας που αγωνιζόταν για τις εκλογές την Τρίτη για να διατηρήσει την έδρα της.

Η σύνοδος πραγματοποιείται επίσης την επόμενη ημέρα από τις δεύτερες εκλογές για τις δύο έδρες που αντιστοιχούν στη Γερουσία της Γερουσίας, η οποία θα αποφασίσει ποιο κόμμα θα επιτύχει τον έλεγχο του Άνω Βουλή και, ως εκ τούτου, θα ορίσει μεγάλο μέρος από την εποχή του Μπάιντεν .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *