Η Νότια Αυστραλία θα μπλοκάρει τον διακόπτη προστασίας

Η Νότια Αυστραλία θα μπλοκάρει τον διακόπτη προστασίας

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας θα εισέλθει σε άμεσο κλείδωμα έξι ημερών για να περιορίσει την εξάπλωση μιας επιδημίας κοροναϊού που ανακαλύφθηκε πριν από ημέρες.

Το κράτος έχει εντοπίσει 36 κρούσματα από τότε που εντοπίστηκαν λοιμώξεις στην Αδελαΐδα την Κυριακή, τα πρώτα κρούσματα κοινότητας που εντοπίστηκαν σε έξι μήνες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι τα μέτρα “διακόπτη κυκλώματος” ήταν απαραίτητα για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στην αρχή “.

Η Αυστραλία στο παρελθόν ανταποκρίθηκε επίσης επιθετικά σε μικρές επιδημίες.

Πώς το μακρύ κλείσιμο της Μελβούρνης συντρίβει ένα δεύτερο κύμα
Διάφορες κρατικές κυβερνήσεις κατά καιρούς έκλεισαν τμήματα της οικονομίας, επέβαλαν περιορισμούς στα σύνορα και άλλα μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

Το κλείδωμα, που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη γειτονική πολιτεία Βικτώρια νίκησε ένα δεύτερο κύμα, το οποίο προκάλεσε περίπου 800 θανάτους.

γραμμή
Περιορισμοί της Νότιας Αυστραλίας από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

Οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και δεν μπορούν να φύγουν για άσκηση
Η μάσκα είναι υποχρεωτική στο κοινό
Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν εκτός από τα παιδιά των βασικών εργαζομένων
Καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και παμπ έκλεισαν χωρίς επιλογές για πακέτο
Απαγορεύσεις περιφερειακών ταξιδιών
γραμμή
Θα υπάρξουν άλλες οκτώ ημέρες μικρότερων περιορισμών μετά την “εξαήμερη παύση”, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση κλειδώματος, εικόνες στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι οι άνθρωποι περιμένουν σε ουρά στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν χαρτί υγείας και άλλα είδη.

Οι αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους να αποφύγουν την αγορά πανικού, επιβεβαιώνοντας ότι τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Stephen Marshall κάλεσε τους κατοίκους να «ανταποκριθούν ξανά στην πρόκληση» στο ξαφνικό, δεύτερο κλείδωμα.

“Χρειαζόμαστε διακόπτη για να μείνουμε μπροστά από αυτό”, είπε. “Χρειαζόμαστε χώρο αναπνοής για την ανίχνευση επαφών για την προστασία των ηλικιωμένων, την προστασία των ευάλωτων και την προστασία ολόκληρης της κοινότητάς μας”.

Την Τετάρτη, η πολιτεία ανέφερε δύο νέες περιπτώσεις από 9.500 δοκιμές. Αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν ένας “μικρός αλλά κρίσιμος” αριθμός.

Τα περισσότερα κράτη της Αυστραλίας είχαν ήδη μετακομίσει αυτήν την εβδομάδα για να κλείσουν τα σύνορά τους στους κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας.

Διαρροές καραντίνας
Όπως και το ξέσπασμα της Βικτώριας, η επανεμφάνιση του ιού στη Νότια Αυστραλία προήλθε από μια τοποθεσία καραντίνας ξενοδοχείου. Αυτό οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας της καραντίνας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας καθαριστής είχε μολυνθεί και το διαδόθηκε σε άτομα της τοπικής κοινότητας.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε διεθνείς ταξιδιώτες τον Μάρτιο, αλλά επέτρεψε στους πολίτες και τους μόνιμους κατοίκους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν υποβληθούν σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο.

Περίπου το ένα πέμπτο των περιπτώσεων της χώρας έχουν βρεθεί σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον δήλωσε την Τετάρτη ότι η ταχεία κίνηση της Νότιας Αυστραλίας “βασίζεται σε διδάγματα από προηγούμενες εμπειρίες εστίας”.

Η Αυστραλία, η οποία έχει αναφέρει 907 θανάτους και περίπου 28.000 κρούσματα είχε σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες τα περιστατικά της να πέφτουν σχεδόν στο μηδέν μετά την επιτυχή καταστολή του ιού από τη Βικτώρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *