Η αγορά PEEK αναπτύσσεται ραγδαία με τις τελευταίες τάσεις και το μέλλον με τους κορυφαίους παίκτες

Η αγορά PEEK αναπτύσσεται ραγδαία με τις τελευταίες τάσεις και το μέλλον με τους κορυφαίους παίκτες

Ο πολυαιθερικός αιθέρας κετόνη (PEEK), είναι θερμοπλαστικός ειδικός σκοπός, έχει εξαιρετικές θερμικές, μηχανικές και ηλεκτρικές ιδιότητες όπως εφελκυσμό, πρόσκρουση, συντελεστή τριβής, φέρουσα φόρτιση, αυτολίπανση, αντίσταση στην κόπωση κλπ. Το υλικό υπάρχει ημι κρυσταλλικό στη φύση , βρίσκει εφαρμογή σε αυτοκινητοβιομηχανία, αεροδιαστημική, πυρηνική ενέργεια, θαλάσσια και ιατρικά εμφυτεύματα. Η συμβατική μέθοδος παραγωγής PEEK περιλαμβάνει αντίδραση της διφαινόλης με διφλουροβενζοφαινόνη. Η παγκόσμια αγορά PEEKΗ ζήτηση της PEEK αυξάνεται με σημαντικό ρυθμό λόγω του ευρέος φάσματος εφαρμογών της, η οποία περιλαμβάνει συσκευασίες, υφάσματα, κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, κατασκευή ανταλλακτικών αεροδιαστημικής κ.λπ. της αυξανόμενης ζήτησης. Ωστόσο, το υλικό είναι δαπανηρό και μη βιοαποικοδομήσιμο. Ως εκ τούτου, η απόρριψη αποβλήτων που συνδέεται με την περιβαλλοντική ρύθμιση αποτελεί μείζον μέλημα του προϊόντος, παρουσιάζει την ανάπτυξη.

Η Ευρώπη αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά του προϊόντος. Η αυξανόμενη περιοχή εφαρμογής και η μεγάλη πελατειακή βάση οδηγούν την αγορά προϊόντων. Λόγω της αυξανόμενης τεχνικής καινοτομίας που οδηγεί στην ανάπτυξη νέων τομέων εφαρμογής είναι ο κύριος παράγοντας για την αύξηση της ζήτησης. Επιπλέον, η Βόρεια Αμερική έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του προϊόντος, σημαντική ποσότητα προϊόντος καταναλώνεται στην κατασκευή ανταλλακτικών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η περιβαλλοντική κανονιστική εργασία επέτρεψε στους συμμετέχοντες στην αυτοκινητοβιομηχανία να χρησιμοποιούν το υλικό ως εναλλακτικό καυσίμου, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση του προϊόντος.

Η Ασία-Ειρηνικός είναι μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές όσον αφορά τη ζήτηση PEEK, η Κίνα και η Νότια Κορέα είναι οι σημαντικότερες χώρες στην περιοχή. Η κατανάλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οδηγεί τη ζήτηση στην αγορά. Επιπλέον, η αυξανόμενη εφαρμογή στις μεταποιητικές βιομηχανίες, η φθηνή ανθρώπινη δύναμη είναι ο κύριος παράγοντας σε αυτήν την περιοχή.

Λήψη δείγματος PDF: https://www.envisageresearch.com/sample/EMR100095/

Μη γεμάτο, γεμάτο γυαλί και γεμάτο άνθρακα είναι οι σημαντικότεροι βαθμοί υλικού που ταξινομούνται στην κύρια περιοχή εφαρμογής του.

Μη συμπληρωμένος βαθμός: Ο βαθμός του υλικού είναι επίσης γνωστός ως ματιά γενικής χρήσης, προσφέρει υψηλή αντοχή και επιμήκυνση στο διάλειμμα. Το προϊόν δεν είναι ενισχυμένο, διατίθεται στην αγορά σε μορφή φύλλων και ράβδων. Το προϊόν χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξαρτημάτων αεροσκαφών, την επίστρωση καλωδίων και καλωδίων, φούρνο μικροκυμάτων κ.λπ.
Βαθμός γεμάτος με γυαλί: Ο βαθμός γεμάτος με γυαλί PEEK, προσφέρει υψηλό συντελεστή αντοχής σε κάμψη και χαμηλό ρυθμό διαστολής. Η κύρια περιοχή εφαρμογής του προϊόντος περιλαμβάνει την απαίτηση δομής όπου απαιτείται υψηλότερη σταθερότητα και ακαμψία όπως ηλεκτρικά εξαρτήματα, μέρη αεροσκαφών κ.λπ.

Βαθμός γεμισμένος με άνθρακα: Ο ρυθμός επέκτασης του βαθμού γεμάτος με άνθρακα παραμένει χαμηλός. Ο βαθμός προσφέρει υψηλή φέρουσα ικανότητα, αντοχή σε θλίψη, αντοχή στη φθορά κ.λπ. Βρίσκεται στην εφαρμογή κατασκευής ημιαγωγών, υφασμένων νημάτων, ηλεκτρικών εξαρτημάτων & εξαρτημάτων κ.λπ.

Η συμβατική μέθοδος παραγωγής PEEK περιλαμβάνει αντίδραση της διφαινόλης Α και της διφλουροβενζοφαινόνης. Ωστόσο, υιοθετήθηκε νέα τεχνολογία για την αύξηση της απόδοσης. Η νουκλεοφιλική υποκατάσταση της διφλουροβενζοφαινόνης λαμβάνει χώρα με υδροκινόνη για τη σύνθεση του προϊόντος. Το ανθρακικό κάλιο χρησιμοποιείται ως καταλύτης. Η λειτουργία χρειάζεται ένα αδρανές μέσο και συνεχή ανάδευση. Το νερό είναι αζεοτροπικό απόσταγμα από το αρχικό στάδιο όπου η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι 80-110 ºC. Η θερμοκρασία στο στάδιο διάδοσης είναι περίπου 110-130 110C, το τολουόλιο διαχωρίζεται. Επιπλέον, η αντίδραση διατηρείται στους 180-200ºC, για μεγάλο χρονικό διάστημα και ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το προϊόν λαμβάνεται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Οι βασικοί παίκτες της PEEK στην παγκόσμια αγορά είναι, JrlonInc, PanjinZhongrun High-Performance Polymers Co. Ltd, JK Overseas, A. Schulman AG, Imperial ChemicalIndustries, Zyex Ltd, Caledonian Ferguson Timpson Ltd, Quadrant EPP Surlon India Ltd, Victrex Plc, Solvay SA , Kingfa, ZYPEEK, JUSEP, Tri-Mack Plastics Manufacturing Corp, κ.λπ.

Ο τομέας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών είναι ο πιο απαιτητικός τομέας για υλικό PEEK. Κατασκευάζονται διάφορα εξαρτήματα όπως βαλβίδες, γρανάζια, μονωμένα καλώδια, ίνες κ.λπ. Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική, η ιατρική, η χημική ουσία είναι οι άλλοι απαιτητικοί τομείς. Το υλικό έχει υψηλή αντίσταση στη θερμότητα, οδηγεί τη ζήτηση στην εφαρμογή μικροκυμάτων και στην παραγωγή ανταλλακτικών κινητήρων αυτοκινήτων. Εξαρτήματα εξόρυξης λαδιού όπως τρυπάνια, φλάντζες, φωτοβολίδες κ.λπ. στον ενεργειακό τομέα έχουν τελική χρήση αυτού του υλικού. Στον ιατρικό τομέα, κατασκευάζονται φύλλα συσκευασίας με υψηλό πάχος τοιχώματος για συσκευασίες φαρμάκων. Εξωθημένοι σωλήνες, σύρματα και συρρίκνωση θερμότητας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευάζονται επίσης από υλικό PEEK.

Αγορά αυτής της αναφοράς: https://www.envisageresearch.com/buy/EMR100095/

Σχετικά με εμάς:

Το Envisage Market Research είναι ο κορυφαίος πάροχος προσαρμοσμένων και κοινοποιημένων αναφορών έρευνας αγοράς. Η ομάδα ειδικών αναλυτών μας προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες από άκρο σε άκρο, μαζί με το 80% των εταιρειών Fortune 500+ κατά το πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε επικεντρωθεί στην παροχή λύσεων για την έρευνα αγοράς σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το Envisage Market Research έχει εξελιχθεί σταθερά σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη έρευνας αγοράς για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Είμαστε κυρίως επικεντρωμένοι στην εξυπηρέτηση ενός ευρέος φάσματος βιομηχανικών πληροφοριών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και οι μεταφορές, η τεχνολογία, τα καταναλωτικά προϊόντα, ο αυτοματισμός και ο εξοπλισμός, τα τρόφιμα και τα ποτά, οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα χημικά και τα υλικά, η ενέργεια, η εξόρυξη και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Προβλέψτε έρευνα αγοράς

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sales@envisageresearch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *