Αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων αξίας 704 χιλιάδων μονάδων έως το 2028 – Αποκλειστική έκθεση της Contrive Datum Insights

Αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων αξίας 704 χιλιάδων μονάδων έως το 2028 – Αποκλειστική έκθεση της Contrive Datum Insights

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση έρευνας αγοράς “Electric Bus Market by Propulsion (BEV, PHEV & FCEV), Application (Intercity & Intra-city), Consumer Segment (Fleet Operators & Government), Range, Length of Bus, Power Output, Battery Capacity , Component, Battery type & Region “, που δημοσιεύθηκε από την Contrive Datum Insights, το παγκόσμιο μέγεθος της αγοράς ηλεκτρικών λεωφορείων προβλέπεται να αυξηθεί από 81 χιλιάδες μονάδες το 2021 σε 704 χιλιάδες μονάδες έως το 2028, με CAGR 43,1%.

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών λεωφορείων μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη εστίαση των χωρών στην ηλεκτροδότηση των στόλων δημόσιων μεταφορών τους με επιδοτήσεις και ευνοϊκούς κανονισμούς λόγω ανησυχιών σχετικά με τις εκπομπές. Οι εξελίξεις στις τεχνολογίες πακέτων μπαταριών, η μείωση των τιμών της μπαταρίας, η κυβερνητική υποστήριξη, οι τεράστιες επιδοτήσεις μαζί με τις φορολογικές απαλλαγές και οι καινοτομίες στους ηλεκτρικούς κινητήρες είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών λεωφορείων και πούλμαν.

Περιηγηθείτε σε βάθος TOC στο “Electric Bus Market”

221 – Πίνακες

77 – Φιγούρες

345 – Σελίδες

Παράγοντες όπως η αύξηση της ρύπανσης και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, οι αυστηροί κυβερνητικοί κανονισμοί και ο έντονος ανταγωνισμός έχουν αναγκάσει τους OEM αυτοκινήτου να εισαγάγουν λεωφορεία και πούλμαν με αποδοτικότητα καυσίμου και φιλικά προς το περιβάλλον. Έτσι, η αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον.

Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς κατά την περίοδο των προβλέψεων

Το Asia Pacific είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων στον κόσμο. Περιλαμβάνει μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες στον κόσμο. Η ανάπτυξη στην περιοχή μπορεί να αποδοθεί στην κυριαρχία της κινεζικής αγοράς και στην παρουσία κορυφαίων OEM όπως η BYD, η Yutong, η Zhongtong και η Ankai στη χώρα, με αποτέλεσμα την εκθετική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών λεωφορείων της Ασίας-Ειρηνικού. Η αγορά της Ασίας-Ειρηνικού κυριαρχείται από την Κίνα, η οποία έχει μεγάλο όγκο πωλήσεων για ηλεκτρικά λεωφορεία. Με ευνοϊκούς κυβερνητικούς κανονισμούς και την αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων σε στόλους δημόσιων μεταφορών. Η Ασία Ειρηνικός φιλοξενεί πολλούς OEM, ειδικά κινεζικές εταιρείες, που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2021, η BYD κέρδισε συμβόλαιο προμήθειας από την Αρχή Δημόσιων Μεταφορών της Μπογκοτά στην Κολούμπια για να παραδώσει 1, 002 ηλεκτρικά λεωφορεία το 2021. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο καθαρού ηλεκτρικού λεωφορείου για την BYD εκτός Κίνας. Η BYD συνεργάστηκε με τοπικούς κατασκευαστές λεωφορείων, συγκεκριμένα Superpolo και BUSSCAR για τα μέρη του αμαξώματος του λεωφορείου. Επίσης, η Σενζέν ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που είχε έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο δημόσιων μεταφορών. Οι ευνοϊκοί κανονισμοί για ηλεκτρικά λεωφορεία, η διαθεσιμότητα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων σε φθηνότερες τιμές και η ταχέως αναπτυσσόμενη υποδομή φόρτισης αναμένεται να ενισχύσουν την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων της Ασίας-Ειρηνικού.

Ο τομέας 9-14m αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά κατά τη διάρκεια της πρόβλεψης

Στην αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων, κατά μήκος λεωφορείου, το τμήμα των 9-14 μέτρων αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης ως προς τον όγκο. Το τμήμα των 9-14 μέτρων κυριαρχεί στο τμήμα ηλεκτρικών λεωφορείων λόγω των μεγάλων όγκων ηλεκτρικών επιβατικών λεωφορείων που χρησιμοποιούνται σε στόλους δημόσιων μεταφορών. Οι περισσότεροι από τους στόλους των μέσων μαζικής μεταφοράς, ειδικά στην Κίνα, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 99% της αγοράς έχουν ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 9-14 μέτρων. Επίσης, πολλοί από τους κορυφαίους OEM όπως οι BYD, Proterra και Yutong παρέχουν ηλεκτρικά λεωφορεία σε εύρος μήκους 9-14 μέτρων. Αυτό είναι το υψηλότερο υιοθετημένο τμήμα μήκους στα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ο κινητήριος παράγοντας είναι ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ιδανική για υπεραστικές διαδρομές Αυτά τα λεωφορεία μπορούν να ταξιδέψουν έως και 350 km με μία μόνο φόρτιση και μπορούν να μεταφέρουν μπαταρία> 350 kWh. Οι ΚΑΕ επικεντρώνονται σε αυτό το τμήμα για νέες εκδόσεις προϊόντων και έρχονται μεγάλες παραγγελίες προμήθειας για αυτό το μήκος του λεωφορείου. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Yutong (Κίνα) έλαβε συμβόλαιο από την Keolis Norge (Νορβηγία) για 88 μονάδες του μοντέλου eut-bus Yutong E12, που προορίζεται για χρήση στο νορβηγικό σύστημα δημόσιων μεταφορών. Το μοντέλο Yutong E12 είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 12 μέτρων με λειτουργική εμβέλεια 300 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Οι χώρες που σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες δημόσιους στόλους με ηλεκτρικούς σκέφτονται επίσης ηλεκτρικά λεωφορεία ίδιου μήκους. Το μοντέλο Yutong E12 είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 12 μέτρων με λειτουργική εμβέλεια 300 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Οι χώρες που σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες δημόσιους στόλους με ηλεκτρικούς σκέφτονται επίσης ηλεκτρικά λεωφορεία ίδιου μήκους. Το μοντέλο Yutong E12 είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 12 μέτρων με λειτουργική εμβέλεια 300 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Οι χώρες που σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες δημόσιους στόλους με ηλεκτρικούς σκέφτονται επίσης ηλεκτρικά λεωφορεία ίδιου μήκους.

Ζητήστε ΔΩΡΕΑΝ Δείγμα αναφοράς:  https://bit.ly/3ogKuk0

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Η Βόρεια Αμερική που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Η αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις ηλεκτρικής μαζικής διαμετακόμισης, διάσημοι OEM που επεκτείνονται στην περιοχή και η κυβερνητική υποστήριξη είναι παράγοντες που οδηγούν στην αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων της Βόρειας Αμερικής. Το ποσοστό υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτές τις περιοχές αναδύεται και μπορούν να θεωρηθούν ως νέες τσέπες εσόδων για το τμήμα ηλεκτρικών λεωφορείων. Χώρες σε αυτές τις περιοχές εφαρμόζουν τις τεχνολογίες ηλεκτρικών λεωφορείων για δημόσιες και ιδιωτικές επιλογές μεταφοράς. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2019, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός των ΗΠΑ ανακοίνωσε 130 εκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λεωφορείων και οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Επίσης, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για υδρογονοκίνητα οχήματα και υποδομές ανεφοδιασμού στην Πενσυλβανία. Πωλήσεις και φόροι για οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των υδρογονοκίνητων οχημάτων, εξαιρέθηκαν στην Ουάσιγκτον. Σχέδια όπως αυτά από την κυβέρνηση ενθαρρύνουν την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Επιπλέον, οι OEM κυκλοφορούν επίσης νέες παραλλαγές ηλεκτρικών λεωφορείων για άλλες εφαρμογές, όπως σχολικά λεωφορεία. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2021, το Blue Bird παρέδωσε το 400ο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο του στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία αναμένει να παραδοθούν 1.000 ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία έως το 2022. Ένας αυξανόμενος αριθμός παρόμοιων εξελίξεων δείχνει ότι η αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί εκθετικά στο μέλλον. Οι OEM κυκλοφορούν επίσης νέες παραλλαγές ηλεκτρικών λεωφορείων για άλλες εφαρμογές, όπως σχολικά λεωφορεία. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2021, το Blue Bird παρέδωσε το 400ο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο του στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία αναμένει να παραδοθούν 1.000 ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία έως το 2022. Ένας αυξανόμενος αριθμός παρόμοιων εξελίξεων δείχνει ότι η αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί εκθετικά στο μέλλον. Οι OEM κυκλοφορούν επίσης νέες παραλλαγές ηλεκτρικών λεωφορείων για άλλες εφαρμογές, όπως σχολικά λεωφορεία. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2021, το Blue Bird παρέδωσε το 400ο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο του στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία αναμένει να παραδοθούν 1.000 ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία έως το 2022. Ένας αυξανόμενος αριθμός παρόμοιων εξελίξεων δείχνει ότι η αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί εκθετικά στο μέλλον.

Βασικοί παίκτες της αγοράς:

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων κυριαρχείται από μεγάλους παίκτες όπως η BYD (Κίνα), η Yutong (Κίνα), η Proterra (ΗΠΑ), η VDL Groep (Ολλανδία) και η AB Volvo (Σουηδία). Αυτές οι εταιρείες διαθέτουν ισχυρά δίκτυα διανομής σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες προσφέρουν μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων σε αυτήν την αγορά. Αυτές οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει στρατηγικές όπως νέες εξελίξεις προϊόντων, συνεργασίες και συμβάσεις και συμφωνίες για τη διατήρηση της θέσης τους στην αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *