close
8824c56c994d9f6e54bce08c8e97d4d0_L
Η Aquis Hotels and Resorts έκανε δυναμική εμφάνιση στο χώρο του ελληνικού τουρισμού και διαθέτοντας σημαντικά κεφάλαια έχει ήδη αποκτήσει 5 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τους επόμενους μήνες προχωρά σε νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και Ν.Α. Μεσόγειο ενώ τους επόμενους μήνες προχωρά σε νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και Ν.Α. Μεσόγειο. Στο τιμόνι της, ένας πρώην συνάδελφος, ο κ. Πάνος Κατσαρίδης.

Είναι αλήθεια πως οι συνεντεύξεις με ανθρώπους που έχουν περάσει από το χώρο της δημοσιογραφίας, είναι πάντα ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες και ο κ. Κατσαρίδης έχει ήδη διαγράψει μια αξιοζήλευτη πορεία στο χώρο των ΜΜΕ, περνώντας από γραφεία τύπου, εφημερίδες και την τηλεόραση. Στην πρώτη του συνέντευξη ως Διευθύνων Σύμβουλος της AQUIS, εξηγεί γιατί άλλαξε «πορεία», για να αναλάβει την ευθύνη μιας εταιρείας με τόσο υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Αισιόδοξος και με αυτοπεποίθηση, δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί, για να δικαιώσει τον εαυτό του και εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν.

Από τη δημοσιογραφία και μια σίγουρη καριέρα, στον αβέβαιο κόσμο των επιχειρήσεων, γιατί;

Όλα κάνουν κάποια στιγμή τον κύκλο τους. Ξεκινώντας από την έντυπη δημοσιογραφία, πέρασα στην τηλεόραση που για μένα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Σήμερα και μετά από τέσσερις σεζόν, θεωρώ πως το κέρδισα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους που θαύμαζα, όπως και με ανθρώπους που στην πορεία με απογοήτευσαν. Είναι αλήθεια πως ο χώρος της τηλεόρασης είναι σκληρός και απαιτητικός, όμως μπορώ να πω πως τον αφήνω σε μια στιγμή που η καριέρα μου ήταν στο καλύτερο σημείο. Αλλά βρέθηκα στο «σταυροδρόμι». Μια νέα πρόκληση, τάραξε τα νερά. Η πρόταση που δέχθηκα από την AQUIS. Έπρεπε να αποφασίσω, και έκανα την επιλογή μου.

Το νέο μεγάλο στοίχημα, που προσφέρει το όραμα και τη δημιουργία.

Θα αγωνιστώ να το κερδίσω και πάλι.

Αυτά όμως αρκούν; θέλω να πω πως οι ευθύνες που αναλαμβάνετε είναι μεγάλες, θέλετε να μας πείτε για τα εφόδια που πιστεύετε πως θα σας ενισχύουν σε αυτή την πορεία;

Μέχρι σήμερα, είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους, που εκτίμησαν τόσο τις ικανότητες, όσο και την προσωπικότητά μου. Στόχος μου, και ελπίζω να τον πετύχω, είναι να μην τους απογοητεύσω. Ξέρετε, δουλεύω πολλά χρόνια και ο χώρος του τουρισμού δεν μου είναι άγνωστος. Η ενασχόλησή μου παλαιότερα σε ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και μέσα από το οικονομικό ρεπορτάζ ήρθα σε επαφή με τα προβλήματα, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο συγκεκριμένος τομέας.

Γιατί πιστεύετε πως επέλεξαν εσάς; ποια είναι η φιλοσοφία της AQUIS;

Οι άνθρωποι που στηρίζουν το νέο αυτό εγχείρημα θέλουν κάτι καινούργιο, φρέσκο. Δεν ακολουθούν, με απλά λόγια, την… πεπατημένη. Ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά και, πάνω απ’ όλα, τι θέλουν.

Πριν πάρουν την απόφαση να με εμπιστευτούν πέρασα από διάφορα τέστ. Και τα κατάφερα!

Έτσι βρίσκομαι εδώ, στο «τιμόνι» της AQUIS για μια νέα πορεία και με ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία, και όρεξη για το… διαφορετικό.

Όλα αυτά μου δίνουν δύναμη και κυρίως το ότι δεν νοιώθω μόνος. Η ομάδα είναι η καλύτερη, με καινοτόμες ιδέες και γρήγορες κινήσεις προχωρά στο αύριο. Οι προκλήσεις μας τρέφουν. Έχουμε κάνει πολλά και ετοιμαζόμαστε για ακόμα περισσότερα. Όλα βέβαια γίνονται μεθοδικά, με βήματα μελετημένα και σίγουρα.

Θέλετε να μας πείτε ποιοι αποτελούν αυτή την ομάδα;

Όπως θα δείτε, πρόκειται για τους κορυφαίους στον τομέα τους. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο David Howell – μορφή του παγκόσμιου τουρισμού και επίτιμος πρόεδρος της Western & Oriental, ο John Kent CEO της youtravel.com, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της Medhotels.com και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Lastminute UK, ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης που θεωρείται από τους πιο ειδικευμένους στον τομέα του e-tourism, ο καθηγητής νομικής Νικόλας Κουλάδης από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, ο Ανδρέας Βασιλείου γενικός διευθυντής της Amathus UK Ltd, και ο γνωστός αρχιτέκτονας Αντώνης Μπάφης.

Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα και ποιο είναι το καινούργιο που φέρνει η Aquis Hotels and Resorts;

Πρόκειται για μια νέα εταιρεία διεθνών κεφαλαίων που ιδρύθηκε μόλις πριν δυο μήνες, με στόχο τη δημιουργία μιας αλυσίδας ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ιδέα, προέκυψε μέσα από τη διαπίστωση της έλλειψης ξενοδοχειακών ομίλων και αλυσίδων ποιοτικού μαζικού τουρισμού στην περιοχή (Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Κύπρος) σε αντίθεση με τη Δυτική Μεσόγειο (Ισπανία, Πορτογαλία), όπου την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργηθεί πολλοί και μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, μετά από συγχωνεύσεις και αγοραπωλησίες μεμονωμένων μονάδων. Εμείς ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό ακριβώς το κενό, προσφέροντας ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών, ποιοτικού all inclusive.

Ποια ξενοδοχεία ανήκουν ήδη στην Aquis;

Έχουμε προχωρήσει στην απόκτηση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων, τριών στην Κέρκυρα: Agios Gordios Beach Hotel, Pelekas Beach και Sandy Beach, στην Κω το Aqua Marina και στην Κρήτη το Zorbas, του οποίου η εκμετάλλευση θα αρχίσει με βάση τη συμφωνία από το 2011. Όλα τα ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν εσωτερικά και εξωτερικά, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Αυτή είναι μόνο η αρχή, είμαστε σε αναζήτηση πολλών ξενοδοχείων ακόμα σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου και σε διαπραγματεύσεις που δεν θα ήθελα να αναφερθώ προς το παρών. Ξεκινήσαμε δυνατά και θέλουμε να πάμε ακόμα πιο γρήγορα.

Η οικονομική κρίση χτύπησε φέτος και τον τουρισμό..

Ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο. Είμαστε αισιόδοξοι όμως και συνδυάζοντας την αισιοδοξία με την εμπειρία προηγούμενων ετών, είμαστε σίγουροι πως η επόμενη, θα είναι μια καλή χρονιά. Άγγλοι και Γερμανοί, που είναι και οι κυριότεροι πελάτες μας, θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη τις διακοπές και όσοι τις στερήθηκαν φέτος, είναι βέβαιο πως θα τις αναζητήσουν του χρόνου.

Tags : Aquis Hotels and Resortsinspireyoutravel.comΕλληνικές ΕπιχειρήσειςΤουρισμος